Forralt bor, pogácsa és énekszó kíséretében avattak

2018.12.10. 07:00

Átadták a felújított Petőfi utcát Csepregen

Forralt bor, pogácsa és énekszó kíséretében adták át a megújult Petőfi utcát Csepregen szom­baton délután a város­lakóknak.

Merklin Tímea

Balról a második ÁghPéter, középen Vlasich Krisztián

Fotó: Ohr Tibor

Az ünnepélyes rendezvényen Vlasich Krisztián polgármester köszönetet mondott a magyar kormánynak, mert Csepreg város úthálózatának fejlesztése kiemelt támogatással valósulhatott meg; Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének; Oláh Imre városi képviselőnek és mindenkinek, aki tett azért, hogy a Petőfi utca is elkészülhessen. Köszönte az utcabelieknek a kivitelezés alatt tanúsított türelmet, a támogatást, a biztatást, a jobbító javaslatokat. A polgármestertől megtudtuk: kétmilliárd forint támogatást kapott a város, amely forrásul szolgált ehhez a fejlesztéshez is. Csepregen ez a kilencedik utca, amelyet felújítottak, 414 méteren kapott új burkolatot, 20 millió forintot költöttek rá.

Balról a második ÁghPéter, középen Vlasich Krisztián
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ha pár éve azt mondja valaki, hogy Csepregen kilenc utca megújulhat, csak legyintettek volna rá. De jött egy tettre kész ember, Vlasich Krisztián, aki azt mondta, hogy összefogással lehet előbbre menni. Számos intézmény felújítása is zajlik a városban, dolgoznak a Malomkertben, és a Petőfi utcai szalagátvágással nem ért véget Csepreg fejlődése. A kormány 150 milliárd forintot szán a Magyar falvak programra, mely érinti az ötezer fő alatti településeket, így Répcelakot, Büköt és Csepreget is. Az országgyűlési képviselő kifejtette: bízik abban, hogy a 2019-es önkormányzati választások világosan azoknak adnak felhatalmazást, akik ezt a munkát folytatni szeretnék.

 

A rendezvényen a Csepregi Nyugdíjas Énekkar adott műsort, és a segítők forralt borral, pogácsával kínálták az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában