Karácsonyvárás

2018.12.27. 11:36

Csupaszív karácsonyi ünnepség Acsádon

Karácsonyi szeretet, csend és béke költözött a szívekbe Acsádon december 22-én délután, a falu Csupaszív karácsonyi ünnepségén.

Civil/Bauxberger Kata

Fotó: Szűcs Norbert

A falu karácsonyfáját, a betlehemet és a kandallót már a Télapó közeledtére felállították a katolikus templom előtti téren. Az ünnepség előtt szentmise volt a római katolikus templomban, a karácsonyi műsor ezt követően kezdődött az evangélikus gyülekezet betlehemes műsorával. Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester ünnepi köszöntőjét követően a falu adventi koszorúján is kigyúltak a fények: a béke gyertyáját Zakó Jenő plébános, a hit gyertyáját dr. Kiss Patrik megbízott jegyző, a szeretet gyertyáját dr. Baranyai László aljegyző és a remény gyertyáját Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony gyújtotta meg. Az acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekei idén is nagyon kedves műsorral készültek a falu karácsonyi ünnepére. A gyermekek csillagszórót és szaloncukrot, a falu lakossága pedig a helyi Lányok, Asszonyok által készített ajándékot kapott. A bögrékbe a forralt bort vagy a forró teát az önkormányzat biztosította. A helyi lakosok ajándéka a sok-sok, finomabbnál finomabb sütemény volt, amit mindenki szívvel-lélekkel hozott az ünnepségre.

Fotó: Szűcs Norbert

„Nagyon fontos ebben az időszakban, hogy amikor karácsonyra készülünk, karácsony ünnepe és varázsa áthat bennünket, ne csak szűkebb környezetünkre figyeljünk oda, hanem azokra az emberekre is, akik egyedül élnek, magányosak, akik számára a karácsony nem biztos, hogy ugyanazt jelenti, mint számunkra. Fontos, hogy észrevegyük őket is és egy kicsit kapjanak abból a szeretetből , ami bennünk lakozik. Természetesen nemcsak karácsonyra, hanem az új esztendőre is készülünk. Terveket, álmokat fogalmazunk meg mindannyian, mit szeretnénk megvalósítani, és mit szeretnénk másképp csinálni az új esztendőben. Bízom benne, hogy azokból a tervekből, célkitűzésekből, amelyeket önkormányzatunk maga elé tűzött a 2019-es évben, minél több valósággá válik együtt, önökkel, egymással összefogva ”- mondta köszöntőjében a polgármester asszony.

Kívánjuk, hogy ez a karácsony és az azt követő esztendő is áldott, békés ünnepekkel teli legyen, mindenki pihenjen, legyen többet a családjával, szeretteivel és valóban a karácsony szóljon arról, amiről szólnia kell, a kis Jézus megszületéséről, és szeretteinkkel való együttlétről. Ahogy Pilinszky János írja: „Aztán a roppant csöndön át / puhán és észrevétlen, / a hangtalan meginduló / és puha hóesésben, / akár a fényes pelyhek is / vigyázva földet értek, / a fényességes angyal is, / és Ő is a földre lépett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában