EZ TÖRTÉNT 2018-BAN

2018.12.29. 16:00

Egy kis tacskó halála és a fiatal youtuber valóra vált álma – Ezeket olvasták a legtöbben novemberben

2018-as visszatekintő cikksorozatunk mai részében novemberig kanyarodunk vissza.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Visszatekintőnk célja, hogy egy kicsit felelevenítsük a 2018-as évet, ezért összegyűjtöttük a legolvasottabb cikkeket és hónapokra szedtük őket.

Lássuk, hogy melyik cikkekre kattintottak a legtöbben novemberben:

Novemberben sem úsztuk meg balesetek nélkül. A legolvasottabb cikkünk egy halálos balesetről szólt.

Sárvár és Rábapaty között lezuhant egy motoros kisrepülőgép, egy villanyvezetéket is elszakított, ezért a környéken nem volt áram. A pilóta a helyszínen életét vesztette.

Megrázó fotókat közölt novemberben a facebook oldalán a körmendi Holdosi Bernadett a Markusovszky kórházban fekvő nagynénjéről, S. Lászlónéról. A 41 éves nőt rokonai meglátogatták a kórházban, Holdosi Bernadett azt írta bejegyzésében: „szörnyű látvány fogadott bennünket, a nagynéném arca és szeme lila foltokkal volt tele, és fel volt dagadva a szeme, úgy, hogy az egyik szemével nem is látott.” A családtagok arra gyanakodtak, hogy a beteg nőt bántalmazta valaki. Az ügyben természetesen megkerestük a Markusovszky kórházat is. Prof. dr. Nagy Lajos főigazgató válaszát változtatás nélkül közöltük cikkünkben. Prof. dr. Nagy Lajos főigazgató elmondta, hogy a beteg ellátása a szakma szabályai szerint történt, szakmai hibát, gondatlanságot vagy bántalmazást a vizsgálat nem derített ki.

„Mérhetetlen dühével a saját kutyája ellen fordult az a férfi, aki vasárnap este a Szűrcsapó utca 24. számú házban addig ütötte, rugdosta a kis tacskót, amíg az elpusztult.” – közöltük cikkünkben. A kegyetlenség nagy felháborodást okozott. Az állatkedvelők összegyűltek a szombathelyi Fő téren és gyertyát gyújtottak.

Fotó: Horváth Balázs

Egy második világháborús osztrák katona leveleit találták meg a polgárőrök a szemét között. A Rudolf nevű férfi 76 évvel ezelőtt a családjának írt. Hadászi Zsolt, a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület vezetője elmesélte, hogyan találták meg a páratlan kordokumentumot – és hogyan igyekeznek felkutatni a hajdanvolt katona családját.

Több száz régi fotót is találtak a polgárőrök Fotó: Szendi Péter

Kovács Leventét, azaz RandomŁevit egy profi fényképezőgéppel és egy felejthetetlen találkozással lepték meg. Régi nagy vágya volt, hogy találkozzon Király Gáborral. Ez is valóra vált.

Fotó: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában