Elismert létesítmény

2018.12.17. 15:34

Építőipari Nívódíjat kapott a szombathelyi Haladás Sportkomplexum

Az Építései Vállalkozók Országos Szakszövetsége budapesti évzáró ünnepségén hirdette ki az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2018-as nyerteseit.

vaol.hu

A Haladás Sportkomplexum üzemeltetése volt a központi téma Fotó: Unger Tamás

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

A Bíráló Bizottság a pályázatok minősítésénél figyelembe vette az általános építészeti-műszaki jellemzőket, a kivitelezés műszaki-technikai színvonalát, a beruházás gazdaságosságát, üzemeltetésének feltételeit, valamint a létesítmény létrehozóinak együttműködését. A bizottság az említett szempontok alapján végül 10 épületet részesített Építőipari Nívódíjban, köztük a szombathelyi Haladás Sportkomplexumot is, középület/sport kategóriában.

Fotó: Unger Tamás

„A nagy múltú, közel százéves szombathelyi sportegyesület létesítményei az évek alatt elavultak, korszerűtlenné váltak. Időszerű volt a megújítás, hogy olyan a nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexum és rekreációs övezet alakuljon ki, amely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani. Alapvetően két tömbben, de egymással szoros egységben valósult meg a koncepció. Az egyik maga a 8656 fő befogadóképességű, acélszerkezetű membrán héjalású labdarúgó stadion, a másik a különböző sportfunkciókat magába foglaló vasbeton szerkezetű sportcsarnok. Az igényes kivitelezésű, sokoldalú sportlétesítmény, mely korszerű megjelenésével jól illeszkedik a nagyvárosi környezetbe, új városi tér alakult ki az utak között” – írja a létesítményről Magyar Építők építőipari portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában