Január elején kiderül, mit kérnek a bérlőtől

2018.12.18. 07:00

Ha sikerül megegyezni a feltételekről, maradhat a felsőcsatári italbolt

Keresik a megoldást arra, hogy továbbra is legyen kocsma a faluban, ahol mozgalom indult az italbolt bezárásának hírére. A polgármestert kérték, hogy járjon közben a megmaradásáért.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

Hétfő reggelre kapott időpontot Kratochwill Attila polgármester az egy épületben lévő boltot és kocsmát működtető Coop üzletlánc vezetőitől, akik Szombathelyen fogadták. Érdeklődtünk, mire jutottak.

Kratochwill Attila polgármester elmondta: közvetítette a falubeliek kérését, a tulajdonosok nem kötik az ebet a karóhoz. Nem akarják mindenáron bezárni a kocsmát, nem akarnak vitába keveredni senkivel. Próbálnak olyan megoldást találni, ami a falunak, a boltnak és a kocsmának is jó. Az élelmiszerboltot mindenképpen át kell alakítani, hogy megfeleljen a szigorú hatósági előírásoknak. Ha a kocsma bérlője el tud fogadni bizonyos feltételeket, akkor az italbolt is maradhat. A részletekről, a lehetséges megoldásokról január elején tárgyalnak majd a helyszínen.

Megkérdeztük az üzemeltetési igazgatót, Teleki Lászlót is, milyen álláspontot alakított ki hétfőn reggel. Amint elmondta, tisztázták a helyzetet: a kocsma bérleti szerződése 2019. január 31-éig tart, tehát addig üzemel. Január első hetében találkoznak a bérlővel Felsőcsatáron, és a végső javaslatukat annak nyomán alakítják ki, miben sikerül megegyezni a helyszínen. Az egyeztetésen részt vehet a polgármester is. A bolt átalakítása nem halasztható. Igyekeznek úgy megoldani, hogy a kocsma se sérüljön, de ehhez a kocsmáros partnerségére is szükség lesz.

A kocsmáros, aki továbbra sem kíván nyilatkozni a sajtónak, annyit mondott, hogy ő kész a kompromisszumokra, bár még nem tudja, milyen feltételeket kínál majd a tulajdonos. És persze köszöni a annak a több száz embernek a segítséget, aki kiállt érte és az italboltért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában