Csillagászat is, versfesztivál is

2018.12.19. 07:00

Hat vasi nyertes az NKA ismeretterjesztési és környezetkultúra-pályázatán

Hat vasi nyertes lett a Nemzeti Kulturális Alap ismeretterjesztési és környezetkultúra kollégiuma kiírásán. Kihirdették az eredményt.

VN

Az ismeretterjesztés területén, valamint a fizikus Eötvös Loránddal kapcsolatos rendezvények támogatottjai között szerepel hat vasi (ez is ismeretterjesztés). A Savaria Múzeum csillagászati ismeretterjesztésre kap 600 ezer forintot, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület 400 ezret a negyedik speciális filmes alkotótáborra. A vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központ 500 ezer forintot nyert A költő hazatér című rendezvényre, a csehi Idehaza – A magyar vidékért egyesület matróz klubra, rendhagyó történelemórákra kap 200 ezer forintot.

A második Aranypatak versfesztivált 400 ezer forinttal támogatja a Nemzeti Kulturális Alap, a celldömölki Kemenes Vulkánpark Eötvös Lorándról – a nevezetes torziós ingát a Ság hegyen kipróbáló fizikusról – szóló országos tanulmányi versenyét pedig 1 millió forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában