videó

2018.12.22. 10:50

Csőtörés miatt káosz a szombathelyi közlekedésben (Frissítve)

A helyszínről élőben jelentkeztünk.

Horváth Balázs

Egy 400mm-es vízcső törött el szombaton a déli órákban Szombathelyen, a Szent Márton utcában, ezért az utat teljesen le kellett zárni. Az óriási mennyiségű kiömlött víz a Szent Márton utcában a Zanati út felé hömpölygött, az aluljáróban is nagy víz állt emiatt. Félő volt, hogy a csőtörés környékén az utat is alámosta a víz, ezért ezt a részt teljesen lezárták az autók elől a balesetek megelőzése érdekében.

A karácsony előtti hétvégi csúcsforgalomban ez óriási káoszt okozott, gyakorlatilag az egész belváros közlekedése megbénult. Rendőrök irányítják minden kereszteződésben a forgalmat, a lámpákat sok helyen sárga villogóra állították, de a környező utcák nem bírják ezt a terhelést, ezért hatalmas torlódás alakult ki a lezárt útszakasztól még több kilométerre is.

Információink szerint a Vízmű azonnal megkezdte a sérült rész leszakaszolását, így viszonylag hamar úrrá tudtak lenni a helyzeten, és mindössze egy ház maradt a javítás idejére víz nélkül.

A munkálatokhoz az aszfaltot is fel kell bontani, ezért valószínűleg a négyből két sávot lezárva kell tartani, illetve savelhúzás is lesz, ezért hosszabb ideig torlódás várható ezen a környéken.

 

„Szombathelyen a Szent Márton utcában a vasúti felüljárónál eltörött a 400mm-es gerincvezeték, így egy rövid szakaszt ki kellett zárni a vízhálózatból. A csőtörés miatt vízhiány és nyomáscsökkenés várható a környező utcákban is.

Munkatársaink a helyszínen vannak, és megkezdték a hiba elhárítását. Amennyiben más probléma nem merül fel, úgy az esti órákban várhatóan helyreáll a vízszolgáltatás.” – derül ki a Vasiviz Zrt. tájékoztatásából.

Óriási dugó alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában