Ez történt 2018-ban

2018.12.23. 07:00

Kettős vonatszerencsétlenség és a ballagó diákok vitték a prímet májusban

2018-as visszatekintő cikksorozatunk mai részében májusig kanyarodunk vissza.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

A tavasz utolsó hónapja természetesen a ballagások és az érettségi jegyében telt, az oldal olvasottsági listáját is a végzős diákok vezették. Bizonyára sokan keresték ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat a ballagó diákok fotói között, a Vén Diák fotógalériák messze a legnépszerűbbnek bizonyultak a hónapban.

Fotó: VN-archív

Vas megyében azonban egy szintén az érettségihez kapcsolódó tragédia is bekerült a legolvasottabb hírek közé. Fekete zászló lobogott az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma homlokzatán: a magyar érettségi napján elhunyt az egyik diákjuk. Hiába várták osztálytársai a tanulót hétfő reggel a vizsgára, nem érkezett meg.

Kitűzték a fekete zászlót az épületre Fotó: Nagy Jácint

Május sajnos a vonatszerencsétlenségek hónapja volt az elmúlt évben. Alig egy héten belül két halálos kimenetelű vonatgázolás is történt a megyében, Ostffyasszonyfánál a vasúti átjáróban, míg Szentgotthárdnál a nyílt pályán történt tragédia.

A halálesetek mellett azért a derűsebb témával foglalkozó cikkek is felkerültek a népszerűségi listára. Sokan voltak kíváncsiak májusban két vasi srác különleges projektjére, és egy muzeális értékű Ikarus busz újjáéledésére. Még 2016-ban a regionális busztársaság járműparkjában figyelt fel a két szombathelyi fiatal a már-már legendásnak számító, öreg Ikarus buszra, amelyben rögtön meglátták a potenciált. Hosszas munkaórák és még hosszasabb engedélyeztetési folyamatok után így született újjá az ikonikus vasi busz.

Az idei találkozón is nagy sikert aratott a két fiatal a busszal.
Fotó: Savaria Pix-Art

Május volt még az a hónap, mikor Szombathelyen több mint 15 ezer zarándok jelenlétében boldoggá avatták Brenner Jánost, az egyházmegye vértanú papját.

Fotó: Szendi Péter

És mikor megtáncoltattuk egész Vas megyét.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=_I-4WoOlnhk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában