jótékonysági koncert

2018.12.10. 07:00

Könnyítenek a nehéz sorsokon: minden jegy elkelt Szabó Tibor koncertjére

Jótékonysági koncertet adott Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas művésze vasárnap este a Weöres Sándor Színházban. Minden jegy elkelt. A program a Vas Népe, a VAOL támogatásával, a Soroptimist Club Szombathely szervezésében jött létre, és adománygyűjtő akcióval csatlakozott a Hacuka közösségi vásár.

Merklin Tímea

Szabó Tibor ismét jótékonysági koncertet adott a Weöres Sándor Színházban: hagyományt teremt

Fotó: Horváth Balázs

A koncert műsorát Szabó Tibor úgy állította össze, hogy minden korosztálynak szóljon, a francia sanzontól az olasz dalon át a magyar kuplékig, filmzenékig. Sok más mellett elhangzott a Május éjszakán, az Elég volt nékem magából, az Egy kis édes félhomály. A második rész inkább mai zene volt, a 70-es, 80-as, 90-es évek popzenéje szólt, hallhattunk dalt Ákostól, a Quimbytől, az LGT-től, Zorántól, a Hungáriá­tól. A zenekarban játszottak: Holdosi Attila – gitár, Horváth Dudu Dániel – hegedű, Koller László – basszusgitár, bőgő, Müller Péter – zongora, Pel­tzer Géza – harmonika, Radics Igor – dob, ütőhangszerek. Szabó Tibor és kollégái ismét gyorsan megteremtették az ünnepi hangulatot: a WSSZ népszerű művésze ért ahhoz, hogy elringassa – aztán tűzbe hozza a közönséget. A koncert második felében váratlan beugróként (mondhatni ajándékképen) megjelent Balogh János: a WSSZ fiatal színésze sok más mellett Maugli szerepét is megkapta. És A dzsungel könyvében ki más lehetne Balu, ha nem Szabó Tibor?

Szabó Tibor ismét jótékonysági koncertet adott a Weöres Sándor Színházban: hagyományt teremt
Fotó: Horváth Balázs

A nehéz sorsú családok támogatásához csatlakozott a szombaton a sportházban megrendezett Hacuka közösségi vásár is egy adománygyűjtő akcióval. A Sorop­timist Club Szombathely tagjai tizenöt zsák ruhát, sok cipőt, játékot, könyvet, dobozolt ajándékot vettek át, amikből már aznap válogathattak a támogatott családok, köztük gyermekeiket egyedül nevelő anyák. Aki nem tudott elmenni szombaton, azoknak hétfőn adják át az adományokat.

Tamarát (középen) sellőúszásra hívják, most anyukájával és bátyjával jött. Mellettük Majtényi Zsoltné, négy gyerekkel
Fotó: Horváth Balázs

A Vas Népe és a VAOL már bemutatott néhányat a rászorulók közül, akik felé megnyíltak támogatásaikkal az emberek. Az egyik családban egy kislány arról álmodik, hogy legyen egy igazi sellője. Olvasták ezt a locsmándi fürdőn is, ezért meghívták őket egy teljes napra, a kislány pedig részt vehet a sellőúszáson, ami náluk rendszeresen van, így egy órára ő maga lehet sellő. Várjuk annak a kedves olvasónak a jelentkezését, aki december 15-én, szombaton délelőtt megoldaná a szállításukat Locsmándra és vissza.

Azoknak, akik pénzbeli támogatást nyújtanának a nehéz sorsú családoknak, álljon itt a Soroptimist International Club Szombathely számlaszáma: 11747006-27250734.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában