üzemanyag

2018.12.28. 07:00

Még lehet árcsökkenés

Idén már hatvanötször volt üzemanyagár-változás a magyarországi kutaknál, a világpiaci árak alakulása még egy jelentős árcsökkentést jelez az év végére.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A benzin 26 alkalommal lett olcsóbb és ugyanennyiszer drágult idén, miközben a gázolaj ára 28 alkalommal csökkent és 29 alkalommal emelkedett. Az árakat összesítve: 103 forinttal csökkent, miközben 96 forinttal nőtt a benzin literenkénti ára. Egy liter dízel pedig 101 forinttal lett olcsóbb, miközben apránként, 2–5 forintonként 118 forint rakódott az árára az egyik legnagyobb üzemanyagportál heti jelentései alapján 2018-ban. A szakértői várakozások újabb árcsökkentést jeleznek, akár 6–8 forinttal is csökkenhet az üzemanyagok ára, mi­után karácsony előtt jelentősen olcsóbb lett az olaj a világpiacon.

Ami biztos, hogy most Szombathelyen 343 forint a legolcsóbb és 365 forint a legdrágább egy liter benzinből, dízelt pedig 372 és 395 forintért, és a két szélsőséges ár között is mérnek a szombathelyi töltőállomásoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában