fejlesztés

2018.12.07. 07:00

Mikulás hozott új felszerelést a tűzoltóknak

Hetvenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület 58 millió 841 ezer forint, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság 19 millió 925 ezer forint és négy mentőcsoport mintegy 1 millió 744 ezer forint értékben vehetett át védőfelszereléseket és különböző tűzoltástechnikai eszközöket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon csütörtökön.

Lakosi Gabriella

Sokféle eszközt az önkéntes tűzoltóknak Fotó: Horváth Balázs

A központi költségvetésben 2018-ban 700 millió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebben az évben először az önkormányzati tűzoltóságok számára is megnyílt a pályázat lehetősége. A felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök, szakfelszerelések mellett az EDR-rádiók is találhatóak, mindezek mellett több szervezet a különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges, vagy pályaalkalmassági vizsgákra, illetve műszaki, informatikai fejlesztésre nyert támogatást a vasi katasztrófavédelem.

Sokféle eszközt az önkéntes tűzoltóknak Fotó: Horváth Balázs

Az eszközöket ünnepélyes keretek között vehették át az egyesületek. Az átadón Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke azt mondta: fontos, hogy a hivatásos tűzoltók mellett megyénkben majdnem száz helyen hadra fogható, felkészült szervezetek működnek. Ők kiegészítik, szükség esetén pedig akár pótolni is tudják az állami tűzoltókat. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a tűzoltók kitartó és kemény emberek, de a mindenkiben ott élő gyermek akár a Mikulás ajándékának is felfoghatja az új eszközöket, amelyeket a jól végzett munkáért kaptak.

Ezzel a pályázattal a Vas megyében lévő önkéntes szervezetek összesen 80 millió 510 ezer forint támogatást szereztek. Az eszközök között védősisak és -kesztyű, létra, sugárcső, feszítővágó és légzőálarc is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában