verseny

2018.12.24. 20:32

Milyen ízű a szaloncukor? Játékos interaktív németverseny a kőszegi Balog iskolában

Játékos interaktív németversenyre hívta nemrég a Béri Balog iskola idegen nyelvi munkaközössége a Sárvári Tankerületi Központ Kőszeg térségi iskoláinak 5-6. osztályosait.

VN

Karácsonyi szokások, hagyományok, sajátosságok a világ tíz országában – ez adta a vetélkedő témáját. Érkeztek háromfős csapatok Csepregből, Lukácsházáról, a kőszegi Bersekből és az Árpád-házi Szent Margit iskolából – felkészülésüket linkgyűjtemény segítette. A kétfordulós megmérettetés első részében, az online quizjátékban minden kérdés után rögtön visszajelzést kaptak a pillanatnyi állásról. A második forduló rendhagyó feladatokat tartogatott: öt állomáson mutathatták meg, mennyire jól működnek az érzékszerveik, milyen fejlett a kézügyességük – mindezt a karácsony gondolatkörében.

Fotó: Dr. Szárnyas István

A gyerekek leginkább azt élvezték, amikor szaloncukrok ízét kellett kóstolással megállapítani és illóolajokat szaglással felismerni. A legügyesebbek azon az állomáson voltak, ahol karácsonyi dalokról kellett megmondaniuk, milyen nyelven szólnak. Pattogatott kukoricából fűztek girlandot és almát hámoztak, miközben megismerték a magyarországi német nemzetiség egyik érdekes karácsonyi szokását, az almahéjból való jóslást.

Fotók: Dr. Szárnyas István

Az igazi meglepetés az volt, hogy kipróbálhatták a mézeskalács-készítést Vértes Ildikó tanárnő, mézeskalács készítő, népi iparművész vezetésével. A kisütött alkotásokat mindenki hazavihette. Az első két helyen az Árpád-házi iskola csapatai végeztek, a harmadik helyet a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola csapata szerezte meg.

 

Ők az oklevélen kívül egy-egy könyvvásárlási utalványt kaptak, de minden résztvevőnek egyedi készítésű mézeskalács karácsonyfadísz és könyvjelző járt ajándékba. Végül a szervezők mindenkit vendégül láttak egy forró teára és saját készítésű süteményeikre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában