Tudnivalók

2018.12.29. 07:00

Munkaszünettel zárul és kezdődik az év

A parkolás ingyenes szerdáig, a buszok és a vonatok ünnepi és szabadnapi rend szerint járnak, bezár a könyvtár, a hivatali ügyintézést pedig hagyjuk meg jövőre – összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az évzáró-évindító hosszú hétvégéről.

VN

A buszok ma szombati, holnap munkaszüneti, aztán megint szombati, majd vasárnapi rend szerint járnak

Fotó: Unger Tamás

Már december 15-én ledolgoztuk 31-ét, így lett négynapos az évzáró-évkezdő hétvége. Majdnem úgy, mintha szombat után vasárnap, aztán megint egy szombat és még egy vasárnap lenne szerdáig.

A hivatalokban ne akarjunk ügyeket intézni az év utolsó napján: jórészt január 2-án nyitnak, akkortól lesz a szokott rendben ügyfélfogadás, például a szombathelyi polgármesteri hivatalban is.

A vegyesboltok, élelmiszerüzletek a szokott rendben tartanak nyitva a hosszú hétvége nagy részében: abban lehet eltérés, hogy december 31-én egyes üzletek korábban, mások pedig a szokott időben zárnak. Január 1-je munkaszüneti nap, arra ne időzítsünk bevásárlást.

A buszok ma szombati, holnap munkaszüneti, aztán megint szombati, majd vasárnapi rend szerint járnak
Illusztráció: Unger Tamás

Mozit viszont tervezhetünk: a vasi mozik, meg persze az éttermek is nyitva lesznek kedden, ahogy a benzinkutak is. Az évváltó olvasnivalót még ma beszerezhetjük, aztán szerdáig nem nyit ki a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A parkolásért az egyébként díjköteles helyeken szerdáig nem kell fizetni Szombathelyen.

A helyközi autóbuszok ma és hétfőn szombatra érvényes menetrend szerint járnak. Vasárnap munkaszüneti nap lesz, január 1-jén pedig vasárnapi menetrendet követnek a buszok. A szombathelyi helyi járatoknál ugyanez a helyzet, azzal kiegészítéssel, hogy az év utolsó napján 15 óráig közlekednek a helyi járatok, másnap reggel pedig 8 órakor indulnak az első helyi buszok.

A vonatok indulásában és érkezésében ma a szokásos szombati rend érvényes, holnap és hétfőn ünnepnap lesz, 1-jén pedig vasárnapi menetrendet követnek a járatok a MÁV és a GYSEV vonalain. Január 7-én éjfélig érvényesek a decemberre megváltott havi bérletek a buszokon és a vonatokon is – így döntött az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában