Életmentő segítségért jótékonykodtak

2018.12.17. 17:30

Omega-oratórium: együtt Celldömölkért

Telt házas koncertet adott az Omega együttes vasárnap a (cell)dömölki evangélikus templomban. Az est jótékony célt szolgált, a bevétel egy részéből fizetik a város két új defibrillátorát.

Nemes Judit

Fotó: Ohr Tibor

Kígyózó sor állt a celldömölki evangélikus templom főbejárata előtt már egy órával: az Omega együttes koncertjére gyűltek össze hívők és nem hívők. Egyetlen dunántúli helységként szerepelt Celldömölk a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas rockegyüttes ötállomásos turnéján. Celldömölkön minden adventben van egy nagyszabású jótékonysági koncert, amelyet az Együtt Celldömölk Városért Egyesület szervez – több olyan év volt, amikor azért gyűjtöttek, hogy a mentőállomás esetkocsihoz juthasson. Az idén is életmentő segítségért jótékonykodtak: két defibrillátorra gyűjtöttek.

 

A gyülekezet és az egyesület kezdeményezése pedig advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnap összefonódott és közös szervezésben valósult meg: az Ome­ga-koncert jegybevételeinek egy része és az adományok hozzájárulnak a készülékek megvásárlásához, a defibrillátorok árának nagyobbik hányadát pedig a tavalyi és az idei adventi rendezvényeken és jótékonysági hangversenyeken összegyűlt pénzből fizetik. A készülékeket a koncert előtt, az evangélikus templomban adta át az Együtt Celldömölk Városért Egyesület elnöke, Marics Sándorné két intézmény: a KMKK és a Vulkán-fürdő képviselőjének. Mindkét helyszínen a recepción helyezik el az életmentő eszközöket, amelyeket a helyi mentőszolgálat vezetője üzemel be. Hamarosan elindulnak azok a tanfolyamok, amelyeken a használatukat bárki megtanulhatja.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a koncert előtti köszöntőjében kiemelte: egy legendává vált zenekar fogadta el a város meghívását, a koncertre szinte pillanatok alatt elfogyott az összes jegy. A koncert kezdetét zsúfolásig megtelt terem várta. A mintegy nyolcvanperces koncerten felcsendültek a templomi környezetre átírt Omega-dalok, amelyek közül néhányat ismert (egyházi és komolyzenei) dallamokkal fűztek össze. A végén állva tapsolta vissza a művészeket a közönség, az Omega a Gyöngyhajú lánnyal köszönte meg az ovációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában