Néhány perccel előbb

2018.12.20. 07:00

Összehangolták a reggeli autóbuszjáratokat a vonatokkal

A polgármesteri hivatalhoz érkezett a képviselői kérés: a vasútállomásról hajnali 4 óra 48 perckor induló, Celldömökön és Sárváron át Veszprémbe tartó vonatot érhessék el az utasok az 1C jelzésű helyi buszjárattal.

Lakosi Gabriella

Januártól busszal is elérhető a reggeli vonat

Fotó: Szendi Péter

Az említett vonattal az ingázók még könnyen beérhetnek munkakezdésre Sárváron, Celldömölkön és köztes településeken, csakhogy az 1C jelzésű busz eddig 4.47-kor érte el végállomását. Az ÉNYKK Zrt. megvizsgálta a lehetőségeket, és megszületett a döntés: nemcsak az 1C, hanem más buszok menetrendjét is összehangolják a vasúti menetrenddel. A változtatás többletköltséget nem okoz, a társaság úgy fogalmazott, hogy a változás „minimális érdeksérelem mellett jelentős pozitív irányú hozadékkal járna”. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.

Januártól busszal is elérhető a reggeli vonat
Fotó: Szendi Péter

2019. január elsejétől tehát az 1C Herény–vasútállomás, az 5 Olad–vasútállomás járatok az eddigi 4:30 helyett 4:20-kor indulnak, és 10 perccel hamarabb is érnek a végállomáshoz. A 6 Újperint–Minerva lakópark busz öt perccel hamarabb indul majd hajnalban, az eddigi 4:25 helyett 4:20-kor. A 21-es Bükkfa utca–vasútállomás járat három perccel korábban szállítja majd az utasokat. Nem kési le senki a vonatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában