Nő a megyei esély

2018.12.15. 07:00

Összesen 44 milliárd forint pályázati forrás érkezett Vas megyébe

A Vas megyei foglalkoztatási paktum tevékenységének előrehaladásáról tájékoztatták a partnereket pénteken a megyeházán, ahol utána a felzárkózási politika jelentőségéről esett szó az ezt követő ülésen.

Merklin Tímea

Dr. Kondora Bálint és dr. Balázsy Péter

Fotó: Horváth Balázs

– Ez az első paktum, amely valódi paktumként működik a megyében, ami megfelelő pénzügyi és szervezeti hátteret tudott kapni, és példaértékű a partnerek közötti együttműködés – mondta dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Dr. Biroszné Móricz Zsuzsannától megtudtuk: 3 milliárd forint forrást kapott négy projekt: a megyei, a szombathelyi, az északi és a déli paktum, a bevont személyek száma már most meghaladta a végül elvárt mennyiség 60 százalékát. A jó gyakorlatok között említette a munkacsoportok működését, a saját fejlesztésű paktumportált, az iskolákkal való együttműködést.

Dr. Kondora Bálint és dr. Balázsy Péter
Fotó: Horváth Balázs

A mentorokat bemutatták a médiában, közöltek siker­sztorikat. Vas megyében összesen – foglalkoztatási és nem foglalkoztatási programokra – 44 milliárd forint pályázati forrás van, mondta Garami Erika, a pénzügyminisztérium munkatársa, aki a pályázatok összekapcsolhatóságáról beszélt, és arról, hogyan lehet azokat egymásra építve – a célszemélyeket előbb egyik, majd abból kilépve egy másik projektbe bevonva – a helyi fejlesztések szolgálatába állítani. Dr. Balázsy Péter megyei jegyző a Nő az esély projektet emelte ki, amely nóvum és unikum: 200 millió forintot mozgat, és mióta elindult, a nőkön kívül kiterjedt már a férfiak munkaerőpiaci helyzetének javítására is. A megyei felzárkózási programról szólva hangsúlyozta: a jövőt meghatározza, milyen minőségű együttműködést tudnak kialakítani a megyei szereplők országos szinten és egymással. Dr. Kondora Bálint aktivitást kért a fórumon részt vevőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában