Újabb beruházások

2018.12.23. 07:00

Osztrák cégek, magyarországi kilátások

A Magyarországon működő osztrák leányvállalatok túlnyomó többsége úgy véli: Magyarország gazdaságilag legalább olyan vonzó, mint egy évvel ezelőtt, 73 százalékuk további beruházásokat tervez az országban, derült ki a távirati iroda által közölt összegzésből.

VN

A magyarországi osztrák leányvállalatokat sem kíméli a munkaerőhiány, derül ki a felmérésből

Fotó: Shutterstock

Az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi osztálya mérte fel a Magyarországon megtelepedett több mint száz osztrák cég vezetőjének véleményét az általános hangulatról, reformjavaslatokról, várható beruházásokról. A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása alapján a megkérdezettek 43 százaléka szerint a gazdasági helyzet az elmúlt egy évhez képest javult, további 40 százalék pedig stabilnak értékelte azt.

A magyarországi osztrák leányvállalatokat sem kíméli a munkaerőhiány,
derül ki a felmérésből
Fotó: Shutterstock

A válaszadók több mint hatvan százaléka jövőre 6 százaléknál nagyobb bérnövekedéssel számol. A felmért vállalatok kiemelték, a szakképzett munkaerő hiánya továbbra is meghatározó a régióban, így hazánkban is – összesen 19 vállalatvezető nyilatkozott úgy, hogy őket nem érinti a munkaerőhiány. Még vonzóbbá tehetné hazánkat a munkaerő minőségének és a termelékenységnek a javulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában