vádemelés

2018.12.17. 07:16

Súlyos baleset lett a sitkei száguldásból – Valószínű fizethet a vétkes sofőr

Sitkénél történt a súlyos baleset, éppen egy évvel ezelőtt, most készült el a vádemelés a száguldozó sofőrrel szemben: valószínűleg fizethet és elbúcsúzhat a jogosítványától.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád a férfi ellen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivő

A megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a sofőr, súlyos baleset lett a száguldás vége. Tavaly decemberben Sitke közelében „versenyzett az idővel” az autós: a 60-as táblánál 130-140 kilométer per órás sebességgel közlekedett, és az előtte haladó autó előzésébe kezdett. Túl nagy volt a sebesség: egy enyhén jobbra ívelő kanyarban megcsúszott és sodródni kezdett az autó. Ekkor érkezett szemből egy másik személygépkocsi, a vezetője vészfékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést, a két kocsi oldala összeért. A vétlen autós gépkocsija az út menti füves területre csapódott, a száguldó járműve pedig az úttesten állt meg, a sofőr kirepült a kocsiból, ugyanis nem volt bekötve, nem használta a biztonsági övét.

Öt sérültje volt a balesetnek: a vétkes sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, valamint a vétlen sofőr és utasa is súlyosan, két másik utasa pedig könnyebben sérült meg.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék pénzbüntetésre a száguldozót és azt is, hogy vegyék el a jogosítványát, tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában