Közlekedés

2018.12.11. 07:00

Szabály helyett táblák – a 8-as főút mentesít, várják a zebrát és a bicikliutat

A 8-as főúttal nagyrészt elkerüli a várost a forgalom, persze így is fokozott óvatossággal kell közlekedni a Sümegi utcán, különösen az arra becsatlakozó szakaszokról. A város más részein fő- és mellékutakat határoztak meg, a kerékpárúttal és a zebrákkal pedig még biztonságosabb lesz a város közlekedése.

VN

Kiss András polgármester: Táblákkal írták át az eddig érvényes jobbkéz-szabályt a három út találkozásánál

Fotó: Unger Tamás

Nem történt súlyos közlekedési baleset a kisvárosban az elmúlt időszakban – derül ki a rendőrség térképéről, amely az őszi baleseteket sorolja. Hogy ne is történjenek karambolok, de kisebb koccanások se, több utcában elsőbbségadás kötelező táblákkal írták át az addigi jobbkéz-szabályt – számolt be Kiss András, Jánosháza polgármestere. – Ez a kereszteződés volt a legveszélyesebb – mutatta a Damjanich, a Dankó és az Árpád utcák találkozását. Nem szabályos és belátható kereszteződésről van szó, hanem más-más szögből „érkeznek” az utcák a csomópontba, ezért volt nehéz a belátás. Ezt a potenciális veszélyhelyzetet oldották fel az elsőbbségadás kötelező táblával, és szintén fő- és mellékutakat határoztak meg a sportpálya felé, egyszerűbb már erre autózni.

Kiss András polgármester: Táblákkal írták át az eddig érvényes jobbkéz-szabályt a három út találkozásánál
Fotó: Unger Tamás

Egy másik, az autósoktól nagyobb figyelmet kívánó útszakaszt is mutatott a polgármester: a Sümegi utcára párhuzamosan becsatlakozó szakaszról is érdemes fokozott óvatossággal kihajtani. Ahol vége a mellékútnak, kötelező elsőbbséget adni, de az érkezőket csak előbbről lehet látni, így a lehető leglassabban kell kihajtani az üzletek mellől. A nehéz belátás ellenére itt sem jellemzőek a balesetek, vagyis óvatosan közlekednek a jánosháziak. Hamarosan – várhatóan egy éven belül – pedig kerék-

párút és gyalogátkelő is segíti a biztonságosabb közlekedést a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában