koncertjével a nehézsorsú családokat támogatja

2018.12.01. 11:30

Szabó Tibor jótékonysági koncertjét a Vas Népe, a VAOL és a Soroptimist támogatja

Nehéz sorsú családokon szeretne segíteni Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas művésze a december 9-én 18 órától a Weöres Sándor Színházban tartandó jótékonysági koncertjével, amely a Vas Népe és a VAOL támogatásával, a Soroptimist International Club Szombathely – Colonia Savaria szervezésében jön létre.

Merklin Tímea

Szabó Tibor és a zenekar. Úgy állították össze a műsort, hogy minden korosztálynak szóljon a francia sanzontól az olasz dalokon át a magyar kuplékig, filmzenékig

Fotó: Unger Tamás

Szabó Tibor színművész régi terve segíteni nehéz életkörülmények között élő embereknek. Úgy kerülnek a látóterébe, hogy ő a szombathelyi jószolgálati nagykövete a Nyugat-Dunántúlon több városban is működő Charity Shop üzlethálózatnak, ahol kétszeresen lehet segíteni: a bevitt adományokkal és a vásárlással. Amikor tavaly a 60. születésnapjára készült egy koncerttel, az is megfogalmazódott benne, hogy ne róla szóljon, hanem az adományozásról. Az október 13-i koncert iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy meg kellett ismételni.

Szabó Tibor és a zenekar. Úgy állították össze a műsort, hogy minden korosztálynak szóljon a francia
sanzontól az olasz dalokon át a magyar kuplékig, filmzenékig
Fotó: Unger Tamás

A két koncerten 1 millió 300 ezer forint gyűlt össze, a teljes bevétellel szombathelyi illetőségű civil szervezeteket, illetve magánszemélyeket támogatott. Akkor elhatározta, hogy minden évben szervez legalább egy, de inkább két hasonló eseményt. Idén, a családok évében a nehéz sorsú családoknak szeretne segíteni. Ez a gondolat találkozott a Vas Népe és a VAOL szándékaival, a Soroptimist International Club Szombathely – Colonia Savaria tervei­vel.

Szabó Tibor Jászai-díjas színművész régi terve segíteni nehéz életkörülmények között élő embereknek
Fotó: Unger Tamás

Vannak olyan családok, ahol nagymama neveli a gyermeket, ahol egyedülálló nő azt tekinti hivatásának, hogy gyerekeket nevel fel és vannak, akik kényszerlakhelyeken laknak. A Vas Népe irodájában lehet támogatójegyeket vásárolni – ez egyben a belépő is – különböző értékekben, ki-ki szándéka, pénztárcája szerint. A műsort úgy állította össze, hogy minden korosztálynak szóljon, a francia sanzontól az olasz dalon át a magyar kuplékig, filmzenékig. Sok más közt elhangzik a Májusi éjszakán, az Egy kis édes félhomály. A második rész inkább mai zene, a ’70–’80–’90-es évek popzenéje szól, hallhatunk dalt Ákostól, a Quimbytől, az LGT-től, Zorántól, a Hungáriától. A zenekar: Holdosi Attila – gitár, Horváth Dudu Dániel – hegedű, Koller László – basszusgitár, bőgő, Müller Péter – zongora, Peltzer Géza – harmonika, Radics Igor – dob, ütőhangszerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában