Az angyalok Rumban

2018.12.20. 17:30

Száz cipősdobozt kaptak kedden este a gyerekek Rumban

Mesébe illő karácsonyi műsort adtak a Rum-Kastély EGYMI diákjai, aztán csaknem száz ajándékcsomag várt rájuk a Vas Megyéért Egyesület jóvoltából.

Bakos Ágnes

Várakozás ünnepi díszben: a Rum-Kastély gyermekei nagy örömmel fogadták – és viszonozták a meglepetést

Fotó: Szendi Péter

„Az égen csillag ég, ő hozza a reményt” – A Polar Express Bűvös éj című betétdalát is elénekelték a gyerekek és nevelőik, aztán a Piramistól az Ajándék is szerepelt a repertoárban. Tegnap délután karácsonyoztak a Rum-Kastély EGYMI diákjai vendégeikkel – meg persze angyalokkal. Pedagógusaik öltöttek angyalszárnyakat és világító glóriát – bár valószínűbb, a gyerekmosolyokból úgy látszik, hogy egész évben a helyükön vannak azok a glóriák és szárnyak, csak most volt itt az ideje megmutatni azokat. A zenés műsor után jöhetett az ajándékbontás. A Vas Megyéért Egyesület cipősdoboz-akciójának egyik kedvezményezettje a rumi intézmény, az összegyűlt mintegy félezer doboznyi ajándékból százat ide hoztak, a hatalmas karácsonyfához, több száz, papírból kivágott csillag alá. Dr. Balázsy Péter megyei jegyző elmondta: nemcsak ajándékok vannak a dobozokban, hanem az ajándékozók, a sok vasi család szeretete is.

Várakozás ünnepi díszben: a Rum-Kastély gyermekei nagy örömmel fogadták – és viszonozták a meglepetést
Fotó: Szendi Péter

Csoportonként osztották szét az ajándékokat a nevelők, a dobozokat a pedagógusok bontották ki először, hogy tényleg megfelelő játékok kerüljenek a kicsikhez és nagyobbakhoz. Az adományozók korosztályt jelölve készítették el csomagjaikat, de a rumi intézmény diákjainak más az eszközszükségletük, mint az épekének. – Például egy ép értelmű hatéves eszközeivel, játékaival nálunk lehet, hogy egy 16 éves játszik – magyarázta Domjánné Éder Marietta igazgatónő. Elmondta azt is, hogy különleges az idei karácsony: – Én nem emlékszem ilyen évre, amikor ennyire sok mindent kaptunk – fogalmazott. Az ünnepi műsor korona volt az egész heti karácsonyi hangulaton, hiszen nagyon sok segítő, jó szándékú adományozó kereste meg az iskolát idén.

Tucatnyi céget, magánszemélyt sorolt az igazgatónő az ünnepségen. Sokféle adomány érkezett, például ruhákat is kaptak, szép, jó minőségű darabokat – megvan a helyük azoknak is. – Ez nem csak karácsonyra, ez egész évben kitart – mondta még az igazgatónő. Egy televíziót is említett: persze az nem fejlesztőeszköz, és nem is tudnák megvásárolni az intézmény költségvetéséből, de nagyon jól jön, a hálóba került. – Azért este hét után, amikor felmegy a 16-17 éves, miért ne nézhetne egy órát még tévét – mondta. Mert lesznek dolgos hétköznapok, amikor esténként ráfér a lazítás a diákokra. Meg a szárnyaikat év közben rejtegető angyalokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában