Nehogy unalmas legyen a véradás

2018.12.12. 07:00

Tévét kapott ajándékba a vérellátó karácsonyra

Karácsonyi ajándékot kapott a szombathelyi vérellátó, egy LED televíziót. Úgy szerelik fel, hogy minden véradó lássa, nézhesse. A Vas Megyei Vitorlás Egyesület tagjai tegnap adták át az adományukat, és persze ismét jelentkeztek véradásra.

VN

Pálkerti Rita és dr. Hoffmann Andrea között a Vas Megyei Vitorlás Egyesület négy tagja az ajándék tévével Kerekes Szilárd, Geröly Szabolcs, Fejes Tibor és Vidóczi József

Fotó: Horváth Balázs

– Volt egy társaság, jöttek vért adni, irányítottan az egyik ismerősüknek. Meg is történt a véradás, de közben unatkoztak. Megkérdezték, miért nincs is tévé – idézte fel az ajándékozás ötletét dr. Hoffmann Andrea a szombathelyi területi vérellátóban. Hogy másnak ne legyen unalmas a véradás, a fiúk úgy döntöttek, visznek tévét a vér­ellátóba karácsonyi ajándékként. – Fölvetettem az egyesületünkben, nem kellett sokáig unszolni a tagokat, a tíz alapítóból szinte mindenki azonnal jelentkezett, úgy adtuk össze a készülékre az összeget – számolt be Kerekes Szilárd, a Vas Megyei Vitorlás Egyesület elnöke.

Pálkerti Rita és dr. Hoffmann Andrea között a Vas Megyei Vitorlás Egyesület négy tagja az ajándék tévével Kerekes Szilárd, Geröly Szabolcs, Fejes Tibor és Vidóczi József
Fotó: Horváth Balázs

Tegnap vitték el a tévét, már a helyét is megtalálták a vérellátóban, hamarosan felszerelik úgy, hogy minden vér­adó rálásson, erről is gondoskodnak az egyesület tagjai, akik természetesen összekötötték véradással az ajándékozást. A véradástól ódzkodó tagok érdekes történetet is hallhattak: egy 50 év körüli férfi volt nemrég első véradó, az anyósának volt szüksége segítségre. Utána csak annyit kérdezett, „ennyi az egész?”. Az pedig újabb érv, hogy tévézés közben lehet már vért adni a szombathelyi vérellátóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában