Emlékezzünk 2018-ra

2018.12.22. 16:00

Választás, halálos baleset, tűz a Falco gyárban – ez történt áprilisban

Összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amelyek a legnépszerűbbek voltak olvasóink körében, áprilisban. Mutatjuk a részleteket:

Szalay Dávid

Fotó: Vas Népe

Bár jelen pillanatban a tél teljesen átvette a hatalmat az időjárás felett, de múltidéző sorozatunkban már tavaszodik. Elérkeztünk az áprilisi események bemutatásához. Az év negyedik hónapjában rengeteg minden történt, ezáltal az olvasottságunk is megugrott. Ha 2018 áprilisáról beszélünk, akkor mindenkinek a választások ugranak be elsősorban, de voltak olyan sajnálatos esetek, amik némileg elvonták a figyelmet a politikáról.

Nézzük meg, melyik cikkeink voltak a legnépszerűbbek áprilisban:

Helyi kék hírek

A lista első helyén egy sajnálatos tűzeset áll, ami a szombathelyi Falco gyárban keletkezett. Április 19-én az emberek gomolygó koromfekete füstre lettek figyelmesek, ami a megyeszékhely egyik legnagyobb üzeméből csapott ki. A tűzoltók pillanatok alatt kiértek a helyszínre, és megkezdték a mintegy négyszáz négyzetméteren keletkezett tűz oltását. A forgácslapgyár dolgozói közül óriási szerencsére nem sérült meg senki. A rendőrök a környező utcákat is lezárták, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

Megígértük, hogy nem csinálunk horrort a visszaemlékezésből, de sajnos nem lehet elmenni szó nélkül egy halálos baleset mellett, ami a megyénkben történt. Egymásba rohant egy kamion és egy kisbusz, majd egy parkoló személyautónak is nekiütköztek Tompaládonyban, a 84-es főút belterületi szakaszán. A kisbuszban hatan utaztak, közülük egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek. Az elhunyt férfi a sofőr mögött ült, és olyan súlyos fejsérülést szenvedett az ütközésben, hogy a helyszínen azonnal meghalt.

Helyi közélet

Dr. Puskás Tivadar és dr. Mikó Katalin szavaz
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

A 2018-as év egy nagyon fontos esztendő volt a magyarok életében, hiszen áprilisban elérkezett a választások ideje. Sokan nem követik napi szinten a politikai eseményeket, de ebben az időszakban mindenki a választásokról beszélt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egész ország plakátokba burkolózott, ezalól pedig Vas megye sem volt kivétel. A reggel hat órás indulástól kezdve, egészen a másnap hajnali két órás tévészereplésekig percről-percre követtük az eseményeket, és tájékoztattuk az olvasóinkat. Mivel a végleges döntés mindenkit érdekelt, ezért nagyon népszerű volt a cikkünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában