Jótékonyság

2018.12.10. 20:19

Válogatott vízilabdázók jártak a Gothard Jenő iskolában

Illusztris vendégek látogattak a Gothard Jenő Általános Iskolába. A magyar férfi vízilabda-válogatott, szövetségi kapitánya, valamint a szövetség elnöke tette tiszteletét az intézményben.

Pum András

Vadovics Viktor (balról, elöl) és Nagy Ádám derekasan osztotta az autogramokat

Fotó: Horváth Balázs

Szinte zsúfolásig megtelt a Gothard Jenő Általános Iskola tornaterme az esti, Málta elleni világliga-selejtezőt az AVUS uszodájában játszó magyar férfi vízilabda-válogatott érkezésére. Ez cseppet sem meglepő: a suliban ugyanis száz gyermek vízilabdázik az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben (AVUS), melynek szakmai igazgatója, dr. Vincze Balázs és elnöke, Juhász Tibor szintén ellátogatott az iskolába. – Nagy megtiszteltetés iskolánk számára, hogy fogadhatjuk a magyar vízilabdasport kiválóságait – mondta Nagyné Tancsics Ildikó, az iskola vezetője.

– Iskolánk vízilabdás képzése 14 éve kezdődött az AVUS-sal történt megállapodás alapján. A Juhász Tibor elnök vezetésével működő egyesület azóta is meghatározó iskolánk sportéletében. Évente körülbelül harminc tanulónk választja a vízilabdát, jelenleg is százan pólóznak. Egykori tanítványaink közül sokan játszanak budapesti klubokban, hatan pedig az AVUS OB I-es csapatának tagjai. Közülük Ekler Bendegúz a juniorválogatott tagja. – Juhász Tibor és az iskola felismerte az első lépést: a tanulás és a sport ugyanis kéz a kézben jár – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila.

Vadovics Viktor (balról, elöl) és Nagy Ádám derekasan osztotta az autogramokat
Fotó: Horváth Balázs

– Nemrég új uszodát adtunk át, világeseményeket rendeztünk Szombathelyen, szépen haladunk tehát előre. De még van egy komoly álmunk, szeretnénk a Gothard iskolát tovább bővíteni. A látogatás végén az egyik gothárdos hatodik osztály látványos műsorral és ajándékokkal kedveskedett a vízilabdázóknak, akik szintén nem érkeztek üres kézzel: egyebek között csapatfotókat dedikáltak a fiataloknak.

Ezt követően Vári Attila, Juhász Tibor, dr. Vincze Balázs a Markusovszky kórház gyermek és csecsemőosztályára látogatott el, ahol kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekeztek jókedvre deríteni a beteg csöppségeket. Kis szivacsvízilabdákat, szaloncukrot, társasjátékokat hoztak a gyermekeknek, akik megilletődve ugyan, de roppant hálásan fogadták a meglepetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában