Két iskola diákjai kapták meg a szalagot

2019.01.27. 20:03

A Bolyai és a Kanizsai Dorottya Gimnázium szalagavatójára is benéztünk

Szombaton délután a megyeszékhelyen két középiskola diákjainak tűzték fel az érettségi közeledtét jelző szalagot.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Horváth Balázs

Az Agora – sportházban a KDG négy végzős osztálya tartotta közös ünnepségét. Az ünnepélyes, zászlós bevonulás után Merklin Ferenc mb. igazgató köszöntötte a végzős diákokat, majd a 11. évfolyam képviselője búcsúzott el az idősebb diáktársaktól. A végzősök közös dala után az osztályfőnökök feltűzték a szalagot a diákok ruhájára. A nyitó keringőre a fiúk és lányok is felkérték a büszke szülőket, majd az osztályok zenés-táncos produkcióival vidám hangulatban folytatódott az ünnepség.

 

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a hagyományoknak megfelelően az iskola tornacsarnokában tartotta szalagavatóját. Papp Tibor igazgató szerint ez jó alkalom arra, hogy a 10. és 11. évfolyamosok szorgalmas díszítő munkával tisztelegjenek a végzősök előtt. A két nyolc évfolyamos és az egy négy évfolyamos végzős osztály az iskola alapítványa által készíttetett vadonatúj pelerinekben vonult be. A búcsúztatót Csóka Tibor, a 12.C osztály osztályfőnöke mondta. A végzősök szeretetteljes műsora után vacsorával és bállal folytatódott a szalagavató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában