hagyomány

2019.01.03. 07:00

A vasi közösségekről – Ágh Péter köszöntötte az évfordulós Észak-Vas megyei közösségeket

Immár hagyomány, hogy országgyűlési felszólalással köszönti az évfordulós Észak-Vas megyei közösségeket Ágh Péter.

Vas Népe

Ágh Péter a Jurisich gimnáziumban Fotó: VN

– A választókerületem számos települése ünnepelt évfordulókat 2018-ban – mondta Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője. – Söpte 750, Rábapaty esetében 725 esztendeje annak, hogy először rögzítették oklevélben a falvak nevét – húzta alá. – Évfordulóra emlékezett a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amelyet 150 esztendővel ezelőtt alapítottak. Örülhetünk annak is, hogy felújítási munkák zajlanak a Jurisich gimnáziumban, amelynek főépületét 110 éve kezdték el építeni.

Ágh Péter a Jurisich gimnáziumban Fotó: VN

Sárváron a város évfordulója mellett a Barabás szakközépiskola fennállásának ötvenedik évfordulója, a polgárőr egyesület huszonöt éve és az oratórikus kórus öt sikeres esztendeje előtt hajthattak fejet. – Hálásak vagyunk az évfordulókat ünneplő szervezetnek, intézménynek, településnek, hogy munkájukkal hozzájárultak a megye építéséhez. A kormányzattal együttműködve azon leszünk, hogy olyan nyomot hagyjunk magunk után, amely méltó az emlékezésre – zárta gondolatait Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában