Beérett a munka, íme az eredmények

2019.01.04. 07:00

Az elismerések éve volt: a sikerek mögött kollégái átlag feletti teljesítményét említi a megyei jegyző

Mintegy száz fejlesztésük és projektjük között hazaiak és nemzetköziek is vannak. Új honlapjukkal friss arcukat mutatják a külvilág felé. Dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetőjét ugyancsak évértékelésre, visszatekintésre, összegzésre kértük.

Tóth Kata

2018 tavaszán, amikor az év fiatal vezetőjének választották állami kategóriában, dr. Balázsy Péter a jövőre vonatkozóan úgy fogalmazott: stabilizálniuk kell, amit elértek, tovább erősíteni a települések közötti koordináló szerepüket, és újabb projektekkel szolgálni a megye fejlődését. Háromnegyed évvel később, 2018-ra visszatekintve úgy összegez: az idei volt az az elmúlt négy évben, amikor beérett a munka, azzal együtt az eredmények.

– Négy éve új hivatal és egy azóta folyamatosan megújuló szervezet kezdett dolgozni a feladatokon új munkatársakkal, módszerekkel és szemlélettel. Mostanra mintegy száz futó fejlesztésünk és projektünk van, mintegy nyolcvan TOP-pályázat, amelyben iskolák, óvodák, bölcsődék, ipari parkok, kerékpárutak újulnak meg vagy létesülnek, és tíznél több határon átnyúló és interregionális projektben veszünk részt, nemegyszer hét különböző országból érkező partnerrel dolgoznak együtt a munkatársaink.

És vannak más programok is: a hivatal konzorciumvezetésével valósul meg például a Nő az esély projekt, amelyben család- és karrierpontot hoztak létre Körmenden, amely a nők gyermekvállalás utáni munkaerőpiacra való visszatérését, a családbarát és atipikus foglalkoztatási formák elterjedését, képzéseket támogat. Olyan projekt, amelyet az országban egyedül ők nyertek meg megyei önkormányzatként, mondja a jegyző. Modern területfejlesztő ügynökségüknél dolgozó kollégái szorgalmával, bátorságával, tenni akarásával magyarázza sikereiket, azt például, hogy Magyarországon a Vas Megyei Önkormányzat és Hivatala viszi konzorciumvezető partnerként a legtöbb projektet, a náluk lévő projektek mennyiségét és százalékos állományát tekintve pedig az elsők között vannak az országban.

Dr. Balázsy Péter: Jövőre szeretnénk nemzetközi projektekben még aktívabbak lenni
Fotó: Szendi Péter

– Tavaly a vasi munkáltatók közül egyedül mi nyertünk családbarátdíjat. Tovább tudtuk vinni a gondolatot: az idén díjat alapított a közgyűlés, és nemrég már mi adtuk át az elismerést az év Vas megyei családbarát munkahelyeinek és vezetőjének – halljuk dr. Balázsy Pétertől.

És ha már díjak: második helyen végeztek Az év honlapja megmérettetésen, nem sokkal azután, hogy a dinamikus, gazdag tartalmú honlap elkészült.

Az év felelős foglalkoztatója díj második helyezését is nekik ítélték, elismerve a hivatal megújításáért, a megváltozott szerepkörben végzett munkát. Azt, hogy intézményfenntartóból projektfejlesztővé váltak, hogy a családbarát szemlélet jellemző a hivatalban, innováció valósult meg a vezetésben és a munkavégzésben, közösségi projektek, fejlesztések történtek, és erőteljesen felvállalták a megyei identitást az értéktárprojektben. Novemberben, a fiatal vállalkozók hetén az ország legnagyobb, legsikeresebb vállalkozói adtak elő Szombathelyen – a vállalkozásösztönző rendezvénysorozat 2018-ban a vasi megyeszékhelyre, Szombathelyre is eljutott.

– Az elért sikerek mögött a többség átlagon felüli teljesítménye húzódik – mondja kollégáiról Balázsy Péter.

A terveiket is említi: jövőre szeretnének a különböző nemzetközi projektekben még aktívabbak lenni. Ezenfelül a mostani TOP-projektek egy részének zárása 2019 elején, közepén kezdődik, ezeket aztán le kell zárniuk őszig, a mennyiségi mutatókon kívül a minőségre is még inkább törekedve.

– Indul a Magyar falu program. Még nem dőlt el, hogy milyen szerepük lesz ebben a megyei önkormányzatoknak, de abban bízom, hogy a továbbiakban is megkapjuk a bizalmat, és komoly feladatunk lehet az előkészítésben és a fejlesztések megvalósításában – mondja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!