Úszott a Nádasdy utca, kerülni kellett

2019.01.10. 07:00

Csőtörés miatt péntekig lezárták a Nádasdy utca egy szakaszát Szombathelyen

Eltörött az ötszázas gerincvezeték egyik bekötő vezetéke a Nádasdy utcában, emiatt úszott az utca tegnap, a forgalmat lezárták, kerülni kellett, máshol dugók alakultak ki.

Merklin Tímea

Csőtörés: péntekig lezárták a Nádasdy utca egy szakaszát

Fotó: Szendi Péter

Az utcát már reggel felbontották, feltárták a hibát. A javítás idejére a Széll Kálmán és a Kisfaludy utca közötti szakaszát lezárták, fennakadások voltak a megszokott forgalomban, 15-20 perc csúszással, több lámpával lehetett csak haladni kényszerű kerülőutak miatt a kora délelőtti órákban.

Csőtörés: péntekig lezárták a Nádasdy utca egy szakaszát
Fotó: Szendi Péter

Handler Andrástól, a Vasivíz sajtóreferensétől megtudtuk, munkatársaik reggeltől fogva dolgoztak a hiba kijavításán. Amíg az utat bontották és a hibát keresték, az utcát le kellett zárni.

Amint megtudtuk: a csaknem százéves cső rozsdás és lyukas volt, nem egy, hanem több darab is cserére szorul, valamint alkatrészt is kell hozzá rendelni. Ezért a kérdéses utcaszakasz péntekig le lesz zárva.

A Vasivíz Zrt. hivatalos oldalán tájékoztatta a lakósságot, hogy az útlezárás mellett – vízhálózat meghibásodás miatt – vízhiány várható Szombathelyen a Nádasdy Ferenc utcában, és annak környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában