megbetegedés

2019.01.30. 13:45

Dupla annyi megbetegedés – Kilenc igazolt influenzás eset Vas megyében

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, országosan 70 százalékkal, Vas megyét nézve 100 százalékkal. Vasban kilenc esetben igazolták az influenza vírusát.

Bakos Ágnes

Országosan mintegy 65 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten, ez 70 százalékkal több beteg, mint a megelőző héten volt – jelentette szerdán a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az országos átlagot nézve 664 beteg jut 100 ezer lakosra vetítve, Vas megyében még rosszabb az arány: 738 beteg jut 100 ezer lakosra, az előző héten 370 volt az aránynak ezen a felén Vas megyét nézve.

Laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzavírust Csongrád és Komárom-Esztergom megye kivételével az ország minden területén, Vas megyében is diagnosztizáltak. A részletes térképről kiderül, hogy az A(H1N1)pdm09 vírustípust hat, az A(NT) típust pedig három esetben igazolták a Vas megyéből beküldött mintákban.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a negyedik héten 24 jelentést kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ: a legtöbb helyi járványt, hatot Baranyából jelentették, egy halmozódási hely volt Vas megyében. Akárcsak az előző héten, az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek között fordult elő leggyakrabban influenzaszerű megbetegedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában