óévbúcsúztató

2019.01.02. 22:24

Éjfélkor az Óháznál, a csillagos ég alatt koccintottak

Ötödször szerveztek szilveszteri éjszakai túrát az Óháztetőre. A városi óévbúcsúztatók alternatívája a petárdamentes kirándulás.

Tóth Kata

Győrfi Szabina

A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontnál volt a gyülekező szilveszter éjjel 10 órakor, több mint százan – a tízévestől a hetvenes korosztályig – vágtak neki a nyolc kilométeres távnak az Óház-kilátóig. Szegedi, budapesti, kőszegi, szombathelyi túrázók is csatlakoztak a gyalogos menethez, visszatérők és újak is, sokan, tudtuk meg Bogáti Andrástól, aki fent várta a résztvevőket. Fogarasi János vezetővel kevéssel éjfél előtt ért fel a csapat az Óháztetőre, és bár a kellemes időben nem kellett vacogniuk, tábortűz mellett melegedhettek.

Fotó: Győrfi Szabina

Főtt virsli, forralt bor, gyógynövényes tea és egy pohár pezsgő volt az éjszakai vándorok jutalma a csúcson. Bogáti András „ősi magyar hagyományt teremtett”: mindenkit arra kért a túra elején, fogjon a kezébe egy darab fát, azt dobja a tűzre, így égesse el az év gondjait, a múltat. Éjfélkor elénekelték a Himnuszt, petárdák, tűzijáték nélkül, énekelve, koccintva búcsúztak az óévtől a természetjárók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában