Vigyázat, erdőjárók!

2019.01.16. 07:00

Mutatjuk, hol kell állományszabályozó vadászatokra számítani a megyében

Állományszabályozó nagyvadvadászatokat tartanak a hónap végéig szerte Vas megyében, figyelmeztet a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Van, ahol turistautat is érint a vadászat, ezért intenek óvatosságra. Mutatjuk a részleteket: területekkel, időpontokkal. Januárban különösen körültekintően érdemes csak túrázni, kirándulni.

VN

Óvatosan: kirándulás előtt érdemes tájékozódni

Fotó: Szendi Péter

Tervezett állományszabályozó vadászatokat tartanak egész januárban több napon is a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által kezelt vadászterületeken – figyelmeztet az erdészeti társaság.

Nagyvadra lőnek: a vasvári, a sárvári, a szentgotthárdi és a szombathelyi erdészeti igazgatóság területei is érintettek. A sárvári igazgatóság területén Káld környéke érintett még öt januári napon: 18-án, 20-án, 25-én, 26-án és a hónap utolsó napján is.

Ezek a vadászatok a Farkas-erdőn áthaladó országos kéktúra útvonalát érinthetik, Káld mellett Bejcgyertyános, Hosszúpereszteg és Vashosszúfalu térségében lőhetnek. A balesetek és kellemetlenségek elkerülése érdekében azt kérik, az adott napokon 8 és 16 óra között ne járja senki az érintett erdőket.

Óvatosan: kirándulás előtt érdemes tájékozódni
Fotó: Szendi Péter

A vasvári erdészet területén január 19-én és 27-én lőnek a szajki vadászterületen. Az Őrségben és környékén is vadásznak még januárban: Csörötnek körül 18-án, Őriszentpéter körül január 19-én és 28-án, Rátót és Ivánc körül 25-én, valamint az utóbbi környéken, Iváncnál még a hónap végén, január 26-án is.

A megyeszékhelyhez közelebb ugyancsak tartanak nagyvadvadászatokat januárban: 18-án és 29-én Szentpéterfa, 25-én pedig Kőszeg körül intik óvatosságra az erdőjárókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában