találkozó

2019.01.21. 07:00

Főkonzuli látogatás Szombathelyen – Gazdasági fórumot terveznek tavasszal

Dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul múlt kedden látogatást tett a Vas Megyei Kormányhivatalban. A főkonzult Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ágh Ernőné főigazgató fogadta.

Tersztyánszky Krisztina

Harangozó Bertalan és dr. Boris Jesih Fotó: VN/Kormányhivatal

A főkonzul a beszélgetés során elmondta, hogy a kisebbségek védelmét mindkét ország kiemelten kezeli, kiváló együttműködést folytatnak ezen a téren is. A találkozón szóba került a Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program, mellyel kapcsolatban dr. Boris Jesih megjegyezte, hogy örül a magyar kormány figyelmének az itt élő szlovénség sorsa iránt. Szlovén oldalról több vállalkozó is érdeklődik befektetési lehetőségek iránt a térségben.

A főkonzul jelezte, hogy március 12-én magyar–szlovén gazdasági fórum összehívását tervezik Moravske Toplicén harminc-ötven cég bevonásával. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a gazdasági szereplők közötti párbeszéd kialakulására helyeznék a hangsúlyt, hogy minél több beruházás valósulhasson meg.

Harangozó Bertalan és dr. Boris
Jesih Fotó: VN/Kormányhivatal

Harangozó Bertalan kormánymegbízott összegezte hivatalának elmúlt esztendei tevékenységét. A Vas Megyei Kormányhivatal számára kiemelt feladat volt a bürokrácia csökkentése és az e-közigazgatásra való áttérés.

Kiemelte továbbá, hogy a kormányhivatal munkatársai is hozzájárultak a Szlovén Rába-vidék Térségfejlesztési Program elkészítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában