a szerkesztők a helyiek segítségére számítanak

2019.01.24. 16:00

Fotókkal írnak eleven várostörténetet a sárváriak

A Sárvár anno olyan portál, amely a várostörténetet szubjektív módon írja. A Nádasdy múzeum fotóarchívumának bemutatása mellett a sárváriak fényképfeltöltéseit is szívesen fogadja a portál.

Pogács Mónika

Fotó: VN/sarvaranno.hu

Az oldalt szerkesztő szakemberek meggyőződése az, hogy a történelem a nagy korszakos események mellett az egyes emberek történetéből rakódik össze. Ez pedig fotókban is igazolható. A képek tematizálva kerülnek fel a honlapra, így könnyebben átlátható a gyűjtemény. Most a szerkesztők a sárváriak segítségére számítanak. Minden este 18.27-kor osztanak meg egy-egy újabb fotót a portál közösségi oldalán.

– Arra kérjük azokat, akik a portrékon szereplőket ismerték vagy ismerik, hogy segítsék információikkal a honlap munkáját – foglalta össze a szerkesztők kérését Szibler Gábor történész. A múzeum archívumának fotói közül ugyanis többhöz nincs elég adat. Azok nélkül a fényképek feldolgozása nehéz vagy sokszor lehetetlen. A rendszeres oldallátogatók felismerhetik a fotókon látható személyeket, nevük, lakcímük, foglalkozásuk megadása informatív értéket jelent a múzeum számára.

Másban is számítanak a sárváriak aktivitására.

– A Sárvár anno oldalon már csaknem 14 ezer fénykép található. A törzsanyag a múzeum archívumából való, de több ezer lakossági fénykép is gazdagítja a gyűjteményt. Biztatunk mindenkit, a sárváriakat, hogy gyarapítsuk a közös kincseket a helyi fotók feltöltésével – mondta a történész.

Akik segítenének, azoknak is érdemes felkeresniük a portált, de azoknak is, akik egyszerűen csak még jobban szeretnék megismerni a várost. Az oldal nagy segítség lehet ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában