A Hóember népszerű a gyerekek között

2019.01.26. 07:00

Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny volt a szombathelyi Reményik iskolában

Minden évben életre kelnek a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI-ban rendezett Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó versenyen az 1940-es évektől városunkban élt költőnő versei. Pénteken, az idei versenyen 45 gyerek szerepelt.

Merklin Tímea

Két évtizedes múltra tekint vissza a nemes versengés, ahova szerte a megyéből érkeznek gyerekek – akik szeretik Gazdag Erzsi világát Fotók: Horváth Balázs

Az egész napos program egy természetfotó-kiállítással nyílt meg, a résztvevőket dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte. Németh Bálint jelenleg erdőmérnök hallgató Sopronban, 12 éves kora óta járja fényképezőgépével az erdőket, réteket, egyre többet szeretett volna tudni a növényekről, állatokról. Ma már a nála fiatalabbakkal is megosztja tudását, mit rejt az erdő, mező, számára ez olyan kikapcsolódás, ami elengedhetetlen a mindennapjaihoz.

Két évtizedes múltra tekint vissza a nemes versengés, ahova szerte a megyéből érkeznek gyerekek – akik
szeretik Gazdag Erzsi világát Fotók: Horváth Balázs

Babos Dávid szintén huszonéves, 2012-ben indult el az első hajnali fotós túrájára, meghatározó élmény volt, hogy májusi harmat gyűlt a cipőjére, pókhálók ruhájára. A csodálatos és különleges világ minél tökéletesebb visszaadásáért megismerkedett a makrofotózással, és megtartotta a hajnali kelés luxusát: „Ha azt akarod, hogy álmod valósággá váljon, ne aludj tovább.” A Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó versenyt húsz éve dr. Tóthné Gősi Enikő pedagógus szervezi, megtudtuk tőle, hogy a 45 gyermek 18 óvodából és 16 iskolából érkezett, a többség szombathelyi, de jöttek Bobáról, Sárvárról és felvidéki testvériskolából is. A rendezvény vendége volt, mint mindig, az ötletgazda Balogh József özvegye, Anikó is, akit nagy virágcsokorral köszöntöttek. A szereplők emléklapot és egy pici puzzle-t kaptak, a nyertesek könyvet, memóriakártyajátékot. A felkészítő tanárok munkáját szál virággal köszönték meg. Amíg a zsűri meghozta döntéseit – Marekné Stubán Beáta, a győri Péterffy Sándor Evangélikus Iskola igazgatóhelyettese elnökölt –, farsangra hangoló foglalkozást tartottak a szereplőknek. Műsort adott a Kővári Réka és Molnár Péter vezette Möndölecske Néptánccsoport.

Jókedv és napsugaras drukkolás jellemezte a napot, amelynek tényleg mindenki nyertese volt

Eredmények: az óvodásoknál 1. Borsos Dorka, 2. Vörös Damján Flórián, 3. Gál Hanna, különdíjasok: Bujtor Máté Benett, Gellén Zoé, Balog Emma Dorina, Kardos Hanna. Az 1-2. osztályosok között 1. Lichtmann Flóra Krisztina, 2. Henc Zsóka, 3. Fukszberger Ádám Balázs. A 3-4. osztályosok között 1. Kerecsényi Gábor, 2. Bukovszky Borbála, 3. Kovács Kincső, különdíjas: Kiss Gellért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában