Énekes, zongorista és költő is vendég lesz

2019.01.09. 07:00

Hatodik éve fut sikerrel a Bájoló című fiatal tehetségeket bemutató programsorozat

Dzsessz­énekes, zongorista és két költő lesz a vendég a Berzsenyi Dániel Könyvtár Bájoló című, fiatal tehetségeket bemutató sorozatának következő félévi programjában.

Merklin Tímea

Kendik Péter a zongoránál – ő is bájol majd

Fotó: VN-archív

Az estek házigazdája és szervezője, Boros Ferenc elmondta: a sikeres sorozatot 2014-ben indította útjára a könyvtár, Pallósiné dr. Toldi Márta igazgatónővel, Puskás Mátyással és Doma Bencével közösen dolgozták ki az ötletet. A népszerű estek hatodik éve futnak, Nagy Éva igazgatónő is támogatja, mert így lehet bevonzani azokat a fiatalokat, akik előtte hiányoztak a könyvtárból. Tóth Dániel, a Bécsben tanuló dzsesszénekes lesz a vendég január 24-én. Ő volt 2017-ben a Hollywood Classics koncertsorozat szólistája. Fehér Renátó költő – akinek a verseit számos nyelvre lefordították – február 7-én érkezik.

Kendik Péter a zongoránál – ő is bájol majd
Fotó: VN-archív

Kendik Péterrel, a Kiss Sándor művészeti díjjal kitüntetett zongoristával február 21-én 17 órakor találkozhatunk. Könnyűzenei stílusban játszik, feldolgozásokat készít, és saját szerzeményeket is ír. Rajmon Ádám március 7-én 17 órától lesz vendég. Versei a legszebb emberi érzelmekről vallanak: a szerelem, a boldogság, a hazaszeretet és a szomorúság hangja szólal meg költeményeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában