Tortával ünnepeltek

2019.01.19. 07:00

Jó hangulat, jó csarnok – Ilyen volt a 25. Kölyök Kupa

Huszonöt éve készült el a gersekaráti iskola tornacsarnoka, azóta rendezik meg a téli teremfocitornát. A lelkesedés csak nőtt az elmúlt években, idén már 18 csapat mérette meg magát. Vesztesek nem voltak, de megérte elsőnek lenni: már csak a torta miatt is.

Bakos Ágnes

A torna fő szervezője, Sály Gyula testnevelő tanár a meglepetéstortával

Fotó: Szendi Péter

– Jó a hangulat, jó a csarnok – ennyit válaszolt csak Sály Gyula testnevelő tanár, főszervező arra a kérdésre, hogy miért ilyen népszerű a gersekaráti Kölyök Kupa. Egykor a vasvári kistérség ifjú focistái mérkőztek csak meg, az idei, immár 25. versengésre pedig 18 csapat nevezett. Sály Gyulát nem várt meglepetés fogadta a csarnokban: tortával köszöntötték abból az apropóból, hogy 25 éve szervezi a tornát. Köszönetet mondott a testnevelőnek dr. Dománé Andocsi Valéria intézményvezető is, és természetesen a gyerekek óriási tapsa kísérte a köszöntést, főleg miután az édességet azonnal felajánlotta a győzteseknek.

A torna fő szervezője, Sály Gyula testnevelő tanár a meglepetéstortával
Fotó: Szendi Péter

– Amikor a lehetőség, a tehetség és a szorgalom találkozik, abból lesz a csoda – fogalmazott köszöntőjében Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. Az öt labda leckéjét idézte a gyerekeknek V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője: az öt labda a munka, a család, a barátok, az egészség és a tisztesség. Az öt közül csak a munka gumilabda, a többi sérülékeny, széttörhet – jól kell azokkal zsonglőrködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában