fűtés

2019.01.05. 07:00

Jókor jött segítség: meleget ajándékoztak a mentőállomásnak

Négy kondenzációs kazán került a fa alá az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ). Az egyik fűtési rendszereket gyártó és forgalmazó cég három másik település mentőállomása mellett a kőszeginek is felajánlott egy új, energiatakarékos készüléket.

Tóth Kata

Nehéz helyzetbe kerültek a mentők két éve télen a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a fűtés. Az egyik cég azonnal segített: példátlan összefogással kéménybélelést és kondenzációs kazánt adományoztak Csepelre. Kiderült, hogy több olyan mentőállomás van az országban, ahol a kazán már megérett a cserére. Megkezdték az egyeztetéseket és felméréseket, ezek eredményeként Kőszegen, Pannonhalmán és Túrkevén is a legújabb, ErP-előírásoknak megfelelő kondenzációs kazánok kerültek fel a falra tavaly év végén. – Égető szükség volt már a 28 éves kazánunk cseréjére. A régi, kis teljesítményű készülék sokszor meghibásodott, előfordult, hogy nem volt fűtés az emeletes épületben. Amikor Budapestről megérkezett a kazán, egy helyi kivitelező cég engedélyeztette, szerelte és üzemelte be, december óta használjuk, tudtuk meg Gadó Gábortól, a kőszegi mentőállomás vezetőjétől.

Gadó Gábor az új kazánnal Fotó: Unger Tamás

A vadonatúj, 35 kW-os kombi kazán meleget ad és meleg vizet is ad az állomáson dolgozó tizenkét embernek. Energiatakarékos és környezetkímélőbb is, mint a régi. Teljesen kiküszöbölhető a CO-mérgezés veszélye, így a mentők nemcsak melegben, hanem biztonságban is várhatják mostantól a riasztásokat. A kazánnal előreláthatólag 50 százalékos energia-megtakarítást tud majd elérni a mentőállomás. A költségmegtakarítást a betegellátás javára tudják fordítani. Az OMSZ köszönetet mondott a támogatásért, és hozzátette: amennyiben további kazánok cseréjére lesz szükség, a saját beszerzéseik mellett a jövőben is örömmel fogadják az ilyen jellegű segítséget.

Az adományozó cég ügyvezetője szerint fontos, hogy a vállalatok felelősen viselkedjenek és adományozzanak. Pavek Gábor kiemelte: a kis- és középvállalkozások is tudnak példát mutatni és a maguk lehetőségei szerint segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában