Meghibásodás

2019.01.31. 15:38

Kiderült, miért nem volt fűtés a szombathelyi óvodában

Megkerestük a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, akik közleményben tájékoztatták lapunkat.

vaol.hu

Szombathelyen Petőfi Sándor utcában lévő püspöki iskolában működő óvodában csütörtök reggel nem volt fűtés. A megyeszékhelyen nem ez volt az első ehhez hasonló eset a héten. Ahogy a Vízöntő Kazánház esetében, ezúttal is a probléma távvezeték-lyukadás volt. Megkerestük a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, akik közleményben tájékoztatták lapunkat. Ezt változtatás nélkül közöljük:

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. január 31-én üzemzavart észleltünk, melynek következtében elégtelen volt a szolgáltatás a Petőfi Sándor utcában a püspöki iskola épületében. A meghibásodás hátterében távveztéki lyukadás áll. A fűtésszolgáltatás biztosítása érdekében a fűtési rendszerből elfolyt vizet pótoltuk és folyamatos pótlásáról gondoskodtunk, így a szolgáltatást 11 órától már zavartalanul biztosítani tudtuk.

Annak érdekében, hogy a távvezeték-lyukadás feltárása és a hiba elhárítása az udvaron történő legkevesebb feltárási munkával elvégezhető legyen, szakaszoló elzárók kerülnek 2019. február 2-án beépítésre. Az elzárók beépítését követően lesz lehetőség a hiba pontos helyének meghatározására és ekkor válik az is ismerté, hogy a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünet a fűtési kör mely részét fogja érinteni. A hibaelhárítás időpontját az érintettekkel egyeztetve fogjuk meghatározni, mert bár a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem oldható meg, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azzal az érintetteknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

A hibaelhárítás időtartamát és a hibaelhárítás időpontját az érintett távvezeték-szakasz feltárását követően tudjuk csak meghatározni. A műszaki körülmények alakításával minimalizáljuk a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünettel érintettek körét és a hibaelhárítás időpontjáról egyeztetni fogunk velük.

Jelenlegi információink alapján a távvezeték-lyukadás elhárítása érdekében a Petőfi Sándor u. 4. épület belső parkolójában lesz szükség a feltárásra, amiről a hétvégén a lakosságot tájékoztatjuk; egyben kérjük, hogy a gépjárművekkel ne álljanak meg a kijelölt területen, hogy ott a munkálatokat el tudjuk majd kezdeni.

Az elzárók beépítése és a feltárási munkálatok alatt a szolgáltatást zavartalanul tudjuk biztosítani, így sem az óvodában sem a lakóépületekben nem kell váratlan üzemszünetre számítani.

Szeretnénk megköszönni a felhasználók türelmét és együttműködését, amellyel a hibafeltárás és az elhárítás során munkánkat segítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!