Elhivatott önkéntesek

2019.01.30. 07:00

Körmendi polgárőrök mindenhol

Bőven volt tennivalója tavaly a Körmendi Polgárőr Egyesületnek. Az alapítóelnök Molnár Sándor halála után Biczó Péter vette át az elnökségi pozíciót.

Markó Petra

Elhivatott önkéntesek

Fotó: Jámbori Tamás

– Az újévi fúvós koncerttől kezdve az országgyűlési választások lebonyolításán és az Európa Napokon át az adventi ünnepkörig az összes rendezvény biztosításában részt vettünk – mondta az elnök.Ott voltak és segítettek az árvízvédelmi munkában a Vadása-tónál, amikor átszakadt a gát, biztosították a Nádasdi Evangélikus Egyházközség nyári rendezvényét és az Őrségi Tökfesztiválon is együttműködtek az ottani polgárőrséggel. Önkéntes, felelősségteljes munkájuk nem maradt elismerés nélkül. A Sárváron megrendezett Vas Megyei Polgárőr Napon a körmendiek közül Németh Istvánt kiváló polgárőr munkájáért díjazták. A Vas megyei Védelmi Bizottság 2018 augusztusában köszönetét és elismerését fejezte ki az egyesület tagjainak a június 9-ei rendkívüli időjárás okozta károk felszámolásában végzett áldozatos tevékenységéért. Az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából pedig Dremmel István rendőr alezredes az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntetést vette át Budapesten.

Elhivatott önkéntesek
Fotó: Jámbori Tamás

A város közbiztonságának javítása, illetve a bűnmegelőzés érdekében 1242 órában láttak el közterületen járőrszolgálatot, a Körmendi Rendőr-kapitánysággal egyeztetve, velük közösen. Ezt a számot 2019-ben még tovább szeretnék növelni.

További terveik között szerepel, hogy még több fiatalt vonjanak be munkájukba, valamint elsősegélyképzést és újraélesztési oktatást is terveznek a tagoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában