Magyar Kultúra Napja

2019.01.18. 07:00

Kultúra és kávéház a szombathelyi Váci utcai idősek klubjában

A havi irodalmi kávéházban a közelgő magyar kultúra napjára készültek a Váci utcai idősek klubjában.

Lakosi Gabriella

A város minden klubjából jöttek érdeklődők

Fotó: Szendi Péter

– Rendszerint nem csak a Váci Mihály utcai klubtagok jönnek el az irodalmi délutánra: az összes idősek klubja csatlakozik az eseményhez. Ezzel kicsit ki is mozdítják őket – mondta Kergyikné Léránt Erika foglalkoztatás- és programszervező.

Az idei első ilyen összejövetel témája a magyar kultúra napja volt. Azért hozták kicsit előbbre az ünneplést, hogy január 22-én mindenki részt vehessen majd a város hivatalos rendezvényén is.

A város minden klubjából jöttek érdeklődők
Fotó: Szendi Péter

A kávéházi program első fellépője Pfeiffer Nóra volt, aki már több mesemondó versenyen is részt vett. Ezúttal Bősze Éva Dani és a mesekönyv című művéből hallgathatott meg tőle egy részletet a közönség. Ezután a klubtagok saját műsora következett, később az esemény nevéhez hűen kávészünet volt. Végül a résztvevők megoszthatták egymással kedvenc versüket, történetüket.

A következő hasonló alkalom februárban lesz, akkor Ady és költészete kerül a középpontba, a költő halálának századik évfordulójára emlékezve. Életrajzát és verseit is felidézik majd a Váci utcai klubban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában