minden segítségre szükség van

2019.01.11. 07:00

Kutyatámadás szemtanúit keresik

Az agresszív kutya felkutatásához minden segítségre szükség van. Akik látták az esetet, azok a szombathelyi önkormányzatnál, a rendőrségen vagy Szovák Etelkánál is jelentkezhetnek az internetes közösségi oldalon keresztül.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, vasárnap egy kutya megtámadott egy családot és négylábú kedvencüket az Olad és Sé közötti összekötő úton. A támadó kutya gazdáját – aki segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt – azóta is keresi Szovák Etelka és családja. Bár a környéken többször láttak egy, a támadóhoz nagyon hasonló kutyát, még mindig nem történt előrelépés az ügyben.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanújával nyomoz az ügyben. Etelkáék a szombathelyi önkormányzatnál is bejelentést tettek, ott is keresik az agresszív kutyát.

Súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség
Fotó: Unger Tamás

Szovák Etelka azt mondta, az eset óta fenyegető üzeneteket is kap az interneten, már emiatt is a rendőrséghez fordul. Annak ellenére, hogy nem érzi magát biztonságban, nem szeretné hagyni, hogy megtorlás nélkül maradjon az eset.

Fontosnak tartja, hogy ilyen ne fordulhasson elő a jövőben. Erre pedig egy módot lát: ha felelősségre vonják a felelőtlen állattartót. Ehhez kéri azokat a gyalogosokat, bicikliseket, akik a látták az esetet, hogy minél hamarabb jelentkezzenek nála vagy a szombathelyi önkormányzatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában