Használatbavételi engedély kell

2019.01.03. 08:12

Már nem elegendő az adásvételi szerződés megkötése Vépen

Változik a településen az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról szóló rendelet: a támogatás kifizetését módosították.

VN

A lakásvásárlási támogatást az igényelheti, akinek a tulajdonjogát bejegyezték a nyilvántartásba

Fotó: Horváth Balázs

A képviselő-testület még november végén adott megbízást a rendeletmódosítás előkészítésére, legutóbbi ülésén, december végén megszavazta. A változás lényege: január 1-jétől az kérelmezheti a lakásépítési és lakásfelújítási támogatást, aki jogerős használatbavételi engedéllyel is rendelkezik, nem csak építési engedéllyel vagy a bejelentés tudomásulvételével.

A lakásvásárlási támogatást az igényelheti, akinek a tulajdonjogát bejegyezték a nyilvántartásba
Fotó: Horváth Balázs

A lakásvásárlási támogatást pedig az igényelheti a módosítás szerint, akinek tulajdonjogát már bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, tehát az eddigiektől eltérően nem elegendő az adásvételi szerződés megkötése. Az elszámolás határidejét a korábbi három évről egy évre csökkentette a városvezetés. A támogatási igények során felmerült kérdések tisztázása miatt kellett az igényekhez igazítani, egyértelműsíteni a rendeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában