A kis város nagy akarattal bír

2019.01.07. 07:00

Régen várt fejlesztéseket, felújításokat vihettek véghez a pályázaton elnyert támogatásokból Csepregen

Az elmúlt évek egyik legnagyobb összegével, több mint egymilliárd forintos költségvetési kerettel gazdálkodhatott a város – tudtuk meg Vlasich Krisztián polgármestertől, akit a 2018-as év értékelésére kértünk.

VN

Vlasich Krisztián polgármester értékelte a tavalyi évet

Fotó: Ohr Tibor

– Hosszútávú fejlődési lehetőséget jelent a városnak a képviselők, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Magyarország kormányának hármas együttműködése. Számos pályázat megvalósítása kezdődhetett meg az elmúlt évben a több mint egymilliárd forintos költségvetési keretből – emelte ki a polgármester.Igyekeznek Csepreg szlogenjéhez híven teljesíteni, a kisváros valóban nagy akarattal bír.

Már kilenc utca esett át teljes megújuláson, és kapott új aszfaltburkolatot a kormányzati támogatásoknak és a városvezetés tudatos fejlesztési programjának köszönhetően. A Rákóczi utcában kerékpár­utat építettek ki 870 méter hosszan, megújult a gyalogjárda és új buszöblöt is kialakítottak a Vas Megyei Önkormányzattal közös pályázat révén. Saját erőből, a Városgazdálkodás közalkalmazottjaival térköves járdát építettek a Dr. Szemes Zoltán utca páratlan oldalán, új betonos járdát a Bognár Ignác utca végében és az Arany János utcában. Megkezdődött a Malomkert revitalizációja is. Új funkcióval bővítik a közteret, hogy a szabad tér­re vágyó csepregi családok igazi otthona és a közösségi rendezvények központja lehessen. Elvégezték az általános iskola tornatermének energetikai korszerűsítését, napelemeket és hőszivattyút szereltek fel, a fenntartóval közösen felújították az öltözőket, az óvoda udvarán műfüves sportpályát alakítottak ki.

Vlasich Krisztián polgármester értékelte a tavalyi évet
Fotó: Ohr Tibor

A Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal első emeletét követően befejezték a második szint korszerűsítését, és átadták a városi ranghoz méltó házasságkötő- és dísztermet. Mindezeken kívül számos apró, infrastruktúrát javító beruházást végeztek el. Vlasich Krisztián hangsúlyozta, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselővel folytatott közös munkájuk eredményeképpen szá­mos nyertes pályázatot jelenthettek be. Öt önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítésére, az egészségház, az óvoda, a művelődési ház, a Közösségi Szolgáltató Központ és a hivatal megújítására mintegy 392 millió forintot nyertek el. Szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, Bük városával közösen 200 millió forint turizmusfejlesztési támogatásban részesültek. A környező településekkel ápolt jó viszonyt tovább erősíti, hogy Tormásliget, Tömörd és Lócs községekkel konzorciumban pályázati forrásból származó 45 millió forinttal a helyi identitás megőrzésén munkálkodhatnak. A következő időszakban pedig több mint 692 millió forint támogatásból gazdálkodhat a város.

A polgármester úgy összegezte az elmúlt évet, hogy a város vezetése lelkiismeretesen, a feladatokat jól teljesítve végzi a munkáját, méltó a folytatásra. Megfogalmazta: az összhang és a bizalom él egymás iránt, a képviselőtársakkal továbbra is csapatban dolgoznak Csepreg fejlődéséért, szívügyüknek tekintik a város érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában