vád

2019.01.31. 10:18

Szexre kényszerített egy gyereket a fiatal lány – Felfüggesztettet javasol a szombathelyi ügyészség

Fiatalkorú kerítő ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség: egy gyereket „árult” osztrák férfiaknak a lány. Pártfogó felügyelete alá helyezhetik

Bakos Ágnes

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette a vád a lány ellen, tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozás eredménye szerint 2017 júniusától három hónapon át „dolgoztatta” a lány a kiskorút, három esetről biztosan tudni, amikor „szexuális cselekmény végzésére megszerezte a kiskorú sértettet osztrák férfiak részére”. Saját kapcsolatait használta a „fiatal madam”, úgy szervezte a „találkozásokat”. A lány elkísérte a gyereket a helyszínre, aztán a szex után átvette a pénzt az azóta is ismeretlen osztrák férfiaktól. A fizetség 12.500 és 25 ezer forint között volt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és a próbaidő idejére helyezzék pártfogó felügyelet alá a fiatal kerítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában