Figyelemfelhívás

2019.01.12. 07:33

Táblákkal hívják fel az autósok figyelmét a balesetveszélyes útszakaszokra Vasban

Eredményesnek tartja figyelemfelhívó táblák kihelyezését veszélyes útszakaszokra a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, ezért folytatják az akciót – közölte a közlekedésrendészeti osztály vezetője az MTI-vel.

MTI

A közútkezelő munkatársai helyezték ki a táblát

Fotó: Horváth Balázs

László Péter alezredes elmondta: a speciális, színes táblák kihelyezése után az érintett útszakaszokon 50-80 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, és azóta ezeken a szakaszokon nem halt meg senki. Hozzátette: a korábbi balesetek döntő többsége a járművezetők tudatos szabályszegése vagy figyelmetlensége miatt következett be. Az első figyelemfelhívó táblát 2016. december 14-én állították fel Nagysimonyi és Tokorcs között, ahol korábban több súlyos, köztük két halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt.

Mivel a tapasztalatok kedvezőek voltak, 2017-ben több hasonló táblát helyeztek ki a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának javaslatai alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának munkatársai például a Tömörd és Vasasszonyfa közötti, a Szombathely és Ják közötti, valamint a Csepreg és Horvátzsidány közötti útszakaszokra, s még további három helyszínre – közölte László Péter, hozzátéve: legutóbb tavaly december közepén a 84-es főúton, Gérce és Rábapaty térségében helyeztek ki táblát, a következő időszakban pedig még három helyszínre terveznek ilyet.

Az osztályvezető megjegyezte: a figyelemfelhívó táblák áthelyezhetők, mindig oda viszik, ahol a baleseti adatok szerint a legveszélyesebbnek ítélik az adott útszakaszt. Vas megyében évente több mint ötszáz, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik, ezek közül tavaly 21 volt halálos kimenetelű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában