Kezdeményezés

2019.01.09. 10:00

Több kabát is gazdára talált már a télen

November közepe óta már legalább félszáz rászoruló embert mentett meg a didergéstől az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület kabátakciója.

Tersztyánszky Krisztina

Folyamatosan cserélődnek a kabátok

Fotó: Szendi Péter

Az egyesület harmadik éve hirdette meg akcióját. Azt kérték, akinek van feleslegessé vált télikabátja, az akassza fel az egyesület székházának kerítésére, a Semmelweis és a Bocskai utca sarkán. Akinek pedig szüksége van rá, az választhat egyet a felakasztott kabátokból.

Folyamatosan cserélődnek a kabátok
Fotó: Szendi Péter

Wiktoráné Szerdahelyi Emília, a nagycsaládos egyesület titkára elmondta, hogy az akció nagyon jó visszhangra talált. A kabátcsere jelenleg is folyamatosan zajlik, és egészen addig folytatják, amíg még tart a hideg. A kabátokat csak zuhogó esőben viszik be, egyébként a kínálat reggel fél kilenctől fél négyig várja a szűkölködőket, még az ünnepi napokban is tartott az ügyelet.

Bár folyamatosan nem tudják szemmel tartani a forgalmat, a becslések szerint legalább ötven meleg kabát gazdára így talált már. Megfigyelték, hogy volt olyan autós, aki egyszerre hat felöltőt is hozott, és volt olyan erre járó, aki hitetlenkedve fogadta a jó hírt, hogy tényleg ingyen leakaszthat egy kabátot. Visszaélésre szerencsére eddig nem volt példa.

Az adakozókat továbbra is várják, szívesen fogadnak akár gyermekholmit, dzsekit, overallt is, és különösen nagy igény lenne sapkára, sálra, valamint kesztyűre a hideg időben – amely még kitart egy ideig. A nagycsaládosok a jó tapasztalatok alapján szeretnék bővíteni az adományozási lehetőséget ételdoboz-kihelyezéssel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában