Utánpótlásképzés

2019.01.31. 07:00

Új képzések a PTE-n – Az egészségügyi szakmák presztízse egyre nő

A helyi egészségügyi szakdolgozói utánpótlásképzést támogatja a PTE ETK Szombathelyi Képzési Központja azzal, hogy a meglévő szakválasztékát nappali munkarendű képzésekkel bővítette, másrészt további lehetőséget nyújt a város és vonzáskörzete középiskolásainak a helyben való továbbtanulásra.

VN

A mentőtiszt, ápoló, védőnőszakmák presztízse egyre nő

Fotó: Unger Tamás

A diplomás munkanélküliség a felsőoktatás számos területét érinti, ám az egészségtudományi képzéseket nem jellemzi: a KSH adatai alapján kiderül, hogy a magyarországi egészségügyi intézmények megfelelő működéshez mintegy 2700 szakdolgozóra lenne szükség. 2019. szeptemberi kezdéssel hirdették meg a PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában nappali munkarendben az ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló, dietetikus, gyógytornász és mentőtiszt szakirányát is.

A mentőtiszt, ápoló, védőnőszakmák presztízse egyre nő

Az egészségügyi szakmák presztízsének növelését a magyar állam is támogatja, bérrendezéssel és a szakmák kompetenciakörének bővítésével. Az egészségügyi pályákat vonzóbbá teheti az Egészségügyi Ellátó Központ ösztöndíjprogramja, amely a normál ösztöndíjon túlmenően félévente 320 ezer forint támogatást jelent a nappal és a levelező képzésben részt vevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában