Ne tüsszentsünk bele a nagyvilágba!

2019.02.27. 15:00

Agora: egészségnap a gyerekek nyelvén

Interaktív program mesével, bemutatójátékkal, beszélgetéssel és müzlikészítéssel – az Aréna óvoda nagycsoportosainak tartottak egészségnapot a sportházban.

Tóth Kata

Gábriel Andor modellálta a kórokozók terjedését

Fotó: Horváth Balázs

Aki beteg, az maradjon otthon, kúrálja magát, és még véletlenül se látogassa végig az egészséges pajtásait, ahogy tette azt a mesében Neszepisze, a csíkos vadmalacka – az Aréna utcai óvodás gyerekek a Tüsszentős mese Mókuskájával értettek egyet, aki szerint tapintatlanság megfertőzni másokat, ha betegek vagyunk.

Kiemelt program az óvodában az egészségvédelem, a nagycsoportosok tegnapi egészségnapjára az Agora – Művelődési és Sportházban a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai, Pohánka Edit osztályvezető és Gábriel Andor egészségfejlesztő a tisztálkodással, a betegségek megelőzésével kapcsolatos higiénés programmal készültek. A mese után kísérlettel is megmutatták: egy tüsszentéssel, amely a felső légutakat ugyan megtisztítja a nemkívánatos betolakodóktól, észrevétlenül terjedhetnek a kórokozók.

Gábriel Andor modellálta a kórokozók terjedését
Fotó: Horváth Balázs

Megoldás tehát a zsebkendő, a használtat azonnal ki kell dobni, utána pedig irány a mosdó, következzen az alapos kézmosás, ami étkezés előtt, kutyasimogatás, játszóterezés, kirándulás után is hasznos, mert a tenyerünkön lévő szennyeződést csak így távolíthatjuk el. A tisztasági csomagban legyen szappan, szivacs, törölköző, fogkrém, fogkefe, sampon, fésű – ez is szóba került.

Finom termelői almalevelet is kínáltak a tematikus napon az ovisoknak, akik utána az Agora munkatársaival müzlit, hozzá csomagolódobozkát készítettek, hogy emlékbe hazavihessék az egészséges élelmiszert. A gyerekcsoportok vetésforgóban vettek részt a délelőtti foglalkozásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában