Csinibaba, Bohémélet és a Quimby

2019.02.05. 20:45

Az AGORA tavaszi programjában minden korosztály talál magának valót

Az Agora tavaszi programjairól, közösségi-kulturális és tehetséggondozó, tehetségkutató tevékenységeiről tartottak sajtótájékoztatót a sportházban.

Merklin Tímea

A húszéves Koprive zenekar március 9-én ad jubileumi koncertet majd – ők is felléptek az Agora sajtótájékoztatóján

Fotó: Unger Tamás

Bevezetőként Paukovics Gergely gitározott, aki az Öröm a zene tehetségkutatón 2017-ben Újfalusi Gábor díjat kapott, és ott van az idei indulók között is. Az országos verseny megyei fordulóját e hó végén, február 24-én rendezik az Agora MSH-ban. Dr. Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: a kultúra összetartó erő, amely meghatározza az identitásunkat, megadja helyünket a világban, az önkormányzat feladata, hogy a megfelelő feltételeket megteremtse a programok létrejöttéhez. Az Agora gazdag kínálatában 66 kiemelt program szerepel, köztük 13 gyermekeknek szól, 22 koncert nem csak fiataloknak, Koncz Zsuzsát ő is meg fogja hallgatni február 18-án.

Parais István, az Agora igazgatója elmondta, a rendezvények mindenféle életkorú embereknek, a teljes lakosságnak szólnak, a nemrég indult baba-mama klub révén vannak, akik már születésük előtt látogatják a programot az édesanyjuk pocakjában. Az elmúlt évet úgy összegezte, hogy a közösségi kultúra terén végzett munkájukkal fontos évet zártak a Nemzeti Művelődési Intézettel való együttműködésben. Prie­ger Szabolcs igazgatóhelyettes a tavaszi koncertek sorát vázolta fel, amelyben neves együttesek jubileumi rendezvényei mellett helyet kap a Savaria Szimfonikus Zenekarral való közös munka: itt állítják színpadra a sportházban Puccini: Bohémélet című operáját február 22-én. A Pannon Várszínház hozza a Csinibaba című musicalt nőnapra, március 8-án, jön a Kiev City Balett április 4-én a Rómeó és Júliával. Vendég lesz Pál Feri atya, dr. Csernus Imre, Nagy Jonathán bűvész, a Quimby, az Ataru Taiko, Bródy János, a 100 Folk Celsius, március 30-án Vas megyébe is leszáll a páva. Lesznek izgalmas koncertek az Agora – Savaria Moziban (Belga, Kiscsillag), a Szerda esti akusztik programsorozatát is érdemes figyelemmel kísérni.

A húszéves Koprive zenekar március 9-én ad jubileumi koncertet majd – ők is felléptek az Agora sajtótájékoztatóján
Fotó: Unger Tamás

A gyermek és ifjúsági szak­ág vezetője, Kiss Andrea az Agora tehetséggondozási programjáról beszélt, amely folyamatos, hiszen a gyerekeknek szóló foglalkozások, szakkörök révén mindennapi tevékenységük része. Ennek egy másik oldala, amikor a tehetségeket igyekeznek megmutatni, idén március 20-21-én lesz a Gyermek Művészeti Fesztivál. Novák Edina marketingvezetőtől megtudtuk: a 2019-es gyereknapon – a tavalyi Dal a miénk Fő téri zenéléshez hasonlóan – a sportház előtti téren lesz nagy közös szombathelyi muzsika, bármilyen hangszerrel jöhet bárki, a kottát majd az AGORA honlapjáról lehet letölteni.

 

A sajtótájékoztatón a költészet napi Ady 100 flashmob megelőlegezésére az „Új vizeken járok”-ot mondta Stercz Gellért, a február 24-én rendezendő Öröm a zene című tehetségkutatót Holdosi Attila zenész harangozta be: csak élőzene és csak saját szerzemények szólalhatnak meg a színpadon. A húszéves Koprive zenekar a március 9-i jubileumi koncertje elé tamburázott csalogató dallamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában