Kőszeg Város Fúvószenekara

2019.02.25. 17:30

Élő festmények, trollok, rajzfilmhősök báloztak együtt

Az ideivel immár huszonötödik alkalommal rendezte meg szombat este Kőszeg Város Fúvószenekara hagyományos farsangi bálját, amely idén is hatalmas sikert aratott: jelmezesek sokasága ropta hajnalig a parketten.

Nemes Judit

A Béri Balog Ádám Általános Iskola sportcsarnoka adott otthont ebben az évben is a Fúvósfarsangnak, amely már negyedszázados múltra tekint vissza. Az eltelt esztendők alatt azonban mit sem fakult a bál népszerűsége, idén is hamar elkeltek a jegyek, így korán biztossá vált: telt házzal számolhatnak a szervezők. A bálkapuit este hét órakor nyitották meg, a mulatság pedig este kilenc órától, a fúvósok bevonulásával vette kezdetét: a Száz forintnak ötven a fele című, mindenki által jól ismert nótát fújták a zenészek, akik egészen a terem végéig vonultak, majd ott félkörbe állva fejezték be a dal utolsó akkordjait.

 

Fantasztikus hangulat

Bakos György, Kőszeg Város Fúvószenekarának elnöke nyitotta meg a mulatságot. Köszöntőjében kiemelte: az évről-évre tapasztalható nagy résztvevői létszám azt bizonyítja, hogy szeretik a helyiek, a megye számos pontjáról a rendezvényre érkezők a zenekart, a farsangi bált, amit nagy becsben tart az együttes. A zenekar meglepetéssel készült az mulatságra érkezőknek: ezúttal interaktív műsort adtak, zenei aláfestésükre énekelte a közönség az ismert slágereket. A fúvósok kivonulását követően éjfélig tartó önfeledt szórakozás és tánc vette kezdetét: napjaink és a korábbi évtizedek népszerű zenéi hívták parkettre a maskarásokat. A jelmezesek kitettek magukért: nemcsak boltokban fellelhető öltözeteket választottak, sokan időt, energiát nem spórolva, maguk szabták-varrták a jelmezeket, így igazi kavalkád alakult ki a résztvevő seregben: rajzfilm és képregényhősök, színes trollok, pálcikaemberek és teafilterek színesítették a többi között a palettát. Az éjféli tombolasorsolás után kihirdették a legkreatívabb maskarákat: A képzeletbeli dobogó harmadik helyére dr. Bubó és Ursula párosa állhatott, második helyezett a Daft Punk dj-s formáció lett, a győztesek pedig az élő festmény-trió: Edvard Munch: A sikoly, Jan Vermeer van Delft: Leány gyöngy fülbevalóval, valamint Leonardo da Vinci: Mona Lisa című alkotásainak megelevenedő másai. Az eredményhirdetés után hajnalig ropták a táncos lábú bálozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában